Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierogi z burakami"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116835
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8008
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3016
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1625
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1318
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116835
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8008
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3016
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1625
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1318
Składniki
Buraki umyj, owiń w folię aluminiową i piecz 60 min w temp. 180°C. Kiedy ostygną, obierz warzywo i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
Suszone, leśne grzyby namocz i ugotuj w niewielkiej ilości wody. Odcedź i drobno posiekaj. Dodaj starte buraki oraz łyżkę stopionego masła. Przypraw nadzienie solą oraz świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Z mąki, żółtka, masła, wody oraz szczypty soli zagnieć elastyczne ciasto. Cieniutko rozwałkuj i wytnij kółka. Na środek każdego połóż odrobinę farszu, zlep brzegi.
Zagotuj garnek osolonej wody. Gotuj pierożki 2-3 minuty od chwili, gdy wypłyną na powierzchnię. Posiekaj cebulę i usmaż na oliwie. Polej gorące pierożki.
<strong>Przepis przysłała Sandra Siebert z Lubonia</strong>Źródło: Bella Relaks