Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierogi z burakami"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25329
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2481
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1262
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25329
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2481
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1262
Składniki
Buraki umyj, owiń w folię aluminiową i piecz 60 min w temp. 180°C. Kiedy ostygną, obierz warzywo i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
Suszone, leśne grzyby namocz i ugotuj w niewielkiej ilości wody. Odcedź i drobno posiekaj. Dodaj starte buraki oraz łyżkę stopionego masła. Przypraw nadzienie solą oraz świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Z mąki, żółtka, masła, wody oraz szczypty soli zagnieć elastyczne ciasto. Cieniutko rozwałkuj i wytnij kółka. Na środek każdego połóż odrobinę farszu, zlep brzegi.
Zagotuj garnek osolonej wody. Gotuj pierożki 2-3 minuty od chwili, gdy wypłyną na powierzchnię. Posiekaj cebulę i usmaż na oliwie. Polej gorące pierożki.
<strong>Przepis przysłała Sandra Siebert z Lubonia</strong>Źródło: Bella Relaks