Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierogi z burakami"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 92
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3330
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1179
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 92
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3330
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1179
Składniki
Buraki umyj, owiń w folię aluminiową i piecz 60 min w temp. 180°C. Kiedy ostygną, obierz warzywo i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
Suszone, leśne grzyby namocz i ugotuj w niewielkiej ilości wody. Odcedź i drobno posiekaj. Dodaj starte buraki oraz łyżkę stopionego masła. Przypraw nadzienie solą oraz świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Z mąki, żółtka, masła, wody oraz szczypty soli zagnieć elastyczne ciasto. Cieniutko rozwałkuj i wytnij kółka. Na środek każdego połóż odrobinę farszu, zlep brzegi.
Zagotuj garnek osolonej wody. Gotuj pierożki 2-3 minuty od chwili, gdy wypłyną na powierzchnię. Posiekaj cebulę i usmaż na oliwie. Polej gorące pierożki.
<strong>Przepis przysłała Sandra Siebert z Lubonia</strong>Źródło: Bella Relaks