Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierogi z gotowanego mięsa i kiszonej kapusty"
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23018
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 938
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104821
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 402
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23018
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 938
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104821
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 402
Składniki
Te pierogi zawsze robię hurtowo – na zapas. Dużą część zamrażam. I mam pod ręką danie w 15 minut. Przepis przysłała Ewelina Modelewska z Woli Miedniewskiej
30 dag mąki zagnieć z solą i szklanką wody. Rozwałkuj, podsypując resztą mąki. Wykrój krążki. Farsz: kapustę opłucz, ugotuj. Ostudź, odciśnij.
Zmiel razem z mięsem. Przypraw solą, pieprzem i przyprawą do wieprzowiny. Farsz ułóż na cieście, zlep. Pierogi gotuj w osolonym wrzątku 2-3 min.Źródło: Chwila dla Ciebie