Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierogi z gotowanego mięsa i kiszonej kapusty"
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 1030
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 290
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 1030
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 290
Składniki
Te pierogi zawsze robię hurtowo – na zapas. Dużą część zamrażam. I mam pod ręką danie w 15 minut. Przepis przysłała Ewelina Modelewska z Woli Miedniewskiej
30 dag mąki zagnieć z solą i szklanką wody. Rozwałkuj, podsypując resztą mąki. Wykrój krążki. Farsz: kapustę opłucz, ugotuj. Ostudź, odciśnij.
Zmiel razem z mięsem. Przypraw solą, pieprzem i przyprawą do wieprzowiny. Farsz ułóż na cieście, zlep. Pierogi gotuj w osolonym wrzątku 2-3 min.Źródło: Chwila dla Ciebie