Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierogi z gotowanego mięsa i kiszonej kapusty

Pierogi z gotowanego mięsa i kiszonej kapusty

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19065

Dodano:

Odsłon: 11

Smaczny pomysł na "Pierogi z gotowanego mięsa i kiszonej kapusty"

Składniki

  • 40 dag mąki
  • płaska łyżeczka soli. 30 dag gotowanego mięsa
  • 75 dag kapusty kiszonej
  • sól
  • pieprz ziołowy
  • 1/3 łyżeczki przyprawy do wieprzowiny
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Te pierogi zawsze robię hurtowo – na zapas. Dużą część zamrażam. I mam pod ręką danie w 15 minut. Przepis przysłała Ewelina Modelewska z Woli Miedniewskiej

  2. 30 dag mąki zagnieć z solą i szklanką wody. Rozwałkuj, podsypując resztą mąki. Wykrój krążki. Farsz: kapustę opłucz, ugotuj. Ostudź, odciśnij.

  3. Zmiel razem z mięsem. Przypraw solą, pieprzem i przyprawą do wieprzowiny. Farsz ułóż na cieście, zlep. Pierogi gotuj w osolonym wrzątku 2-3 min.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń