Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepiej smakują na Wigilię:)
wigilijne z kapustą i grzybami
Odsłon: 30940
Do pierogów użyłam suszonych,leśnych grzybków i swojskiej kiszonej kapusty.
Odsłon: 5430
Propozycja na szybkie, sycące danie z makaronu z dodatkami ;) Polecam!
Odsłon: 21
Dzisiaj Pinsa po raz drugi, ale całkowicie i inny smak. Ser pleśniowy plus do...
Odsłon: 227
Sposób na danie z filetem kurczaka w roli głównej, pod warzywna pierzynką. W...
Odsłon: 361
Propozycja na szybkie, sycące danie z makaronu z dodatkami ;) Polecam!
Odsłon: 21
Dzisiaj Pinsa po raz drugi, ale całkowicie i inny smak. Ser pleśniowy plus do...
Odsłon: 227
Sposób na danie z filetem kurczaka w roli głównej, pod warzywna pierzynką. W...
Odsłon: 361
Składniki
Farsz Kapustę płuczemy, kroimy, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości;
Grzyby płuczemy i gotujemy aż będą miękkie;
Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i smażymy na złoty kolor,
Kiedy kapusta będzie miękka dodajemy do niej pokrojone w koskę grzyby, podsmażoną cebulę i dusimy około ½ godziny 2. Ciasto 1. Na stolnicę sypiemy mąkę, wbijamy jajko, dodajemy sól i wyrabiamy ciasto dodając po trochu ciepłej wody 2. Wyrobione ciasto rozwałkowujemy na cienkie placki, wykrawamy szklanką lub przyrządem do robienia pierogów kółka, nakładamy farsz i sklejamy pierogi. 3. Wrzucamy pierogi do osolonego wrzątku i gotujemy około 5 minut od wypłynięcia
Przepisy Dania główne
Dania główne
Karczek pieczony podany na pieczarkach
Dania główne
Makaron z kurczakiem, fasolką i groszkiem
Dania główne
Schabowy duszony w groszku
Dania główne
Babka ryżowa z niespodzianką w środku
Karczek pieczony podany na pieczarkach
Bardzo aromatyczne, wilgotne mięso z dodatkiem pieczarek. Duet prawie idealny...
Odsłon: 2
Makaron z kurczakiem, fasolką i groszkiem
Propozycja na szybkie, sycące danie z makaronu z dodatkami ;) Polecam!
Odsłon: 21