Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12352
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1392
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13227
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5481
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12352
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1392
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13227
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5481
Składniki
Z mąki, jajka i wody zagniatamy ciasto. Dajemy soli do smaku. Ze zmielonego mięsa z kurczaka oraz ugotowanej i pokrojonej kapusty robimy farsz. Doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy podsmażoną cebulkę. Wszystko dobrze mieszamy. Ciasto wałkujemy i wykrawamy szklanką placki a następnie nakładamy farsz i kleimy. Końcówki przygniatam widelcem wtedy pierogi się nie rozwalają. Polecam szklaneczkę czystego czerwonego barszczu. Ach pycha. Smacznego.