Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne pierogi z serem, polane masłem i posypane cukrem to super propozycja na obiad.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 717
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22743
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15109
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4840
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45354
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 717
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22743
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15109
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4840
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45354
Składniki
Na stolnicę przesiej mąkę, dodaj sól, olej, jajko, zacznij wyrabiać ciasto dodając gorącą wodą. Na początku możesz wymieszać ciasto drewnianą łyżką ( żeby nie poparzyć rąk) a następnie wyrób elastyczne ciasto. Podziel na mniejsze kawałki i przykryj ściereczką żeby ciasto odpoczęło.
Twaróg rozgnieść widelcem, dodaj żółtko, budyń, śmietanę oraz cukier do smaku. Wymieszaj.
Ciasto rozwałkuj, wycinaj kółka za pomocą foremki do pierogów. Nałóż po łyżeczce sera, brzegi posmaruj wodą i zlepiaj pierogi. Gotowe pierogi gotuj w osolonej wodzie około 3-5 minut od wypłynięcia. Podaj polane roztopionym masłem i posypane cukrem.