Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne pierogi z serem, polane masłem i posypane cukrem to super propozycja na obiad.
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2047
Bardzo smaczny Włoski deser tiramisu. Deser na bazie ubitej śmietany i serka...
Odsłon: 165
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 72
Postny barszcz na zakwasie i czerwonym winie o intensywnym kolorze.
Odsłon: 530
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 690
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2047
Bardzo smaczny Włoski deser tiramisu. Deser na bazie ubitej śmietany i serka...
Odsłon: 165
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 72
Postny barszcz na zakwasie i czerwonym winie o intensywnym kolorze.
Odsłon: 530
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 690
Składniki
Na stolnicę przesiej mąkę, dodaj sól, olej, jajko, zacznij wyrabiać ciasto dodając gorącą wodą. Na początku możesz wymieszać ciasto drewnianą łyżką ( żeby nie poparzyć rąk) a następnie wyrób elastyczne ciasto. Podziel na mniejsze kawałki i przykryj ściereczką żeby ciasto odpoczęło.
Twaróg rozgnieść widelcem, dodaj żółtko, budyń, śmietanę oraz cukier do smaku. Wymieszaj.
Ciasto rozwałkuj, wycinaj kółka za pomocą foremki do pierogów. Nałóż po łyżeczce sera, brzegi posmaruj wodą i zlepiaj pierogi. Gotowe pierogi gotuj w osolonej wodzie około 3-5 minut od wypłynięcia. Podaj polane roztopionym masłem i posypane cukrem.