Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne pierogi z serem, polane masłem i posypane cukrem to super propozycja na obiad.
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1731
Smaczne danie :)
Odsłon: 828
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 1600
Polecam. Sprawdziłam. To jest dobre. Syci i odżywia.
Odsłon: 1055
Polecam na kolację.
Odsłon: 235
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 352
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1731
Smaczne danie :)
Odsłon: 828
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 1600
Polecam. Sprawdziłam. To jest dobre. Syci i odżywia.
Odsłon: 1055
Polecam na kolację.
Odsłon: 235
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 352
Składniki
Na stolnicę przesiej mąkę, dodaj sól, olej, jajko, zacznij wyrabiać ciasto dodając gorącą wodą. Na początku możesz wymieszać ciasto drewnianą łyżką ( żeby nie poparzyć rąk) a następnie wyrób elastyczne ciasto. Podziel na mniejsze kawałki i przykryj ściereczką żeby ciasto odpoczęło.
Twaróg rozgnieść widelcem, dodaj żółtko, budyń, śmietanę oraz cukier do smaku. Wymieszaj.
Ciasto rozwałkuj, wycinaj kółka za pomocą foremki do pierogów. Nałóż po łyżeczce sera, brzegi posmaruj wodą i zlepiaj pierogi. Gotowe pierogi gotuj w osolonej wodzie około 3-5 minut od wypłynięcia. Podaj polane roztopionym masłem i posypane cukrem.