Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne pierogi z serem, polane masłem i posypane cukrem to super propozycja na obiad.
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4790
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4748
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44644
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 312
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4790
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4748
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44644
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 312
Składniki
Na stolnicę przesiej mąkę, dodaj sól, olej, jajko, zacznij wyrabiać ciasto dodając gorącą wodą. Na początku możesz wymieszać ciasto drewnianą łyżką ( żeby nie poparzyć rąk) a następnie wyrób elastyczne ciasto. Podziel na mniejsze kawałki i przykryj ściereczką żeby ciasto odpoczęło.
Twaróg rozgnieść widelcem, dodaj żółtko, budyń, śmietanę oraz cukier do smaku. Wymieszaj.
Ciasto rozwałkuj, wycinaj kółka za pomocą foremki do pierogów. Nałóż po łyżeczce sera, brzegi posmaruj wodą i zlepiaj pierogi. Gotowe pierogi gotuj w osolonej wodzie około 3-5 minut od wypłynięcia. Podaj polane roztopionym masłem i posypane cukrem.