Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne pierogi z serem, polane masłem i posypane cukrem to super propozycja na obiad.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1463
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1646
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 60
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1463
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1646
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 60
Składniki
Na stolnicę przesiej mąkę, dodaj sól, olej, jajko, zacznij wyrabiać ciasto dodając gorącą wodą. Na początku możesz wymieszać ciasto drewnianą łyżką ( żeby nie poparzyć rąk) a następnie wyrób elastyczne ciasto. Podziel na mniejsze kawałki i przykryj ściereczką żeby ciasto odpoczęło.
Twaróg rozgnieść widelcem, dodaj żółtko, budyń, śmietanę oraz cukier do smaku. Wymieszaj.
Ciasto rozwałkuj, wycinaj kółka za pomocą foremki do pierogów. Nałóż po łyżeczce sera, brzegi posmaruj wodą i zlepiaj pierogi. Gotowe pierogi gotuj w osolonej wodzie około 3-5 minut od wypłynięcia. Podaj polane roztopionym masłem i posypane cukrem.