Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336581
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3385
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422462
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2376
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336581
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3385
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422462
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2376
Składniki
Ciasto na pierogi (maka, woda, sol) zagniatamy wg wlasnego przepisu.
Pieczarki i cebule kroimy w drobną kosteczkę (kilka pieczarek odkadłamy na później). 2/3 cebuli podsmażamy na odrobinie oleju,następnie dodajemy pieczarki, solimy do smaku. po odparowaniu wody całość podlewamy połową wina i próżymy do odparowania. nastepnie dodajemy rozmrożony i odciśnięty szpinak. Całość próżymy jeszcze przez chwilę. Pozostawiamy do wystygnięcia. Następnie dodajemy ser.
Pierogi nadziewamy farszem i gotujemy w osolonej wodzie.
Sos: Pozostałe pieczarki kroimy w plasterki. Smażymy razem z pozotsałą cebulą. Podlewamy resztą wina. Po wyparowaniu wina dodajemy śmietanę. Całość gotujemy przez pare minut. Doprawiamy do smaku.
Pierogi serwujemy polane sosem i posypane parmezanem. Smacznego!