Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 483
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1784
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21961
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 483
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1784
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21961
Składniki
Ciasto na pierogi (maka, woda, sol) zagniatamy wg wlasnego przepisu.
Pieczarki i cebule kroimy w drobną kosteczkę (kilka pieczarek odkadłamy na później). 2/3 cebuli podsmażamy na odrobinie oleju,następnie dodajemy pieczarki, solimy do smaku. po odparowaniu wody całość podlewamy połową wina i próżymy do odparowania. nastepnie dodajemy rozmrożony i odciśnięty szpinak. Całość próżymy jeszcze przez chwilę. Pozostawiamy do wystygnięcia. Następnie dodajemy ser.
Pierogi nadziewamy farszem i gotujemy w osolonej wodzie.
Sos: Pozostałe pieczarki kroimy w plasterki. Smażymy razem z pozotsałą cebulą. Podlewamy resztą wina. Po wyparowaniu wina dodajemy śmietanę. Całość gotujemy przez pare minut. Doprawiamy do smaku.
Pierogi serwujemy polane sosem i posypane parmezanem. Smacznego!