Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5807
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1253
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12477
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5247
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5807
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1253
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12477
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5247
Składniki
Ciasto na pierogi (maka, woda, sol) zagniatamy wg wlasnego przepisu.
Pieczarki i cebule kroimy w drobną kosteczkę (kilka pieczarek odkadłamy na później). 2/3 cebuli podsmażamy na odrobinie oleju,następnie dodajemy pieczarki, solimy do smaku. po odparowaniu wody całość podlewamy połową wina i próżymy do odparowania. nastepnie dodajemy rozmrożony i odciśnięty szpinak. Całość próżymy jeszcze przez chwilę. Pozostawiamy do wystygnięcia. Następnie dodajemy ser.
Pierogi nadziewamy farszem i gotujemy w osolonej wodzie.
Sos: Pozostałe pieczarki kroimy w plasterki. Smażymy razem z pozotsałą cebulą. Podlewamy resztą wina. Po wyparowaniu wina dodajemy śmietanę. Całość gotujemy przez pare minut. Doprawiamy do smaku.
Pierogi serwujemy polane sosem i posypane parmezanem. Smacznego!