Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1896
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3855
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3625
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 433
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1896
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3855
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3625
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 433
Składniki
Ciasto na pierogi (maka, woda, sol) zagniatamy wg wlasnego przepisu.
Pieczarki i cebule kroimy w drobną kosteczkę (kilka pieczarek odkadłamy na później). 2/3 cebuli podsmażamy na odrobinie oleju,następnie dodajemy pieczarki, solimy do smaku. po odparowaniu wody całość podlewamy połową wina i próżymy do odparowania. nastepnie dodajemy rozmrożony i odciśnięty szpinak. Całość próżymy jeszcze przez chwilę. Pozostawiamy do wystygnięcia. Następnie dodajemy ser.
Pierogi nadziewamy farszem i gotujemy w osolonej wodzie.
Sos: Pozostałe pieczarki kroimy w plasterki. Smażymy razem z pozotsałą cebulą. Podlewamy resztą wina. Po wyparowaniu wina dodajemy śmietanę. Całość gotujemy przez pare minut. Doprawiamy do smaku.
Pierogi serwujemy polane sosem i posypane parmezanem. Smacznego!