Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 510
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1828
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 376
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 510
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1828
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 376
Składniki
Ciasto na pierogi (maka, woda, sol) zagniatamy wg wlasnego przepisu.
Pieczarki i cebule kroimy w drobną kosteczkę (kilka pieczarek odkadłamy na później). 2/3 cebuli podsmażamy na odrobinie oleju,następnie dodajemy pieczarki, solimy do smaku. po odparowaniu wody całość podlewamy połową wina i próżymy do odparowania. nastepnie dodajemy rozmrożony i odciśnięty szpinak. Całość próżymy jeszcze przez chwilę. Pozostawiamy do wystygnięcia. Następnie dodajemy ser.
Pierogi nadziewamy farszem i gotujemy w osolonej wodzie.
Sos: Pozostałe pieczarki kroimy w plasterki. Smażymy razem z pozotsałą cebulą. Podlewamy resztą wina. Po wyparowaniu wina dodajemy śmietanę. Całość gotujemy przez pare minut. Doprawiamy do smaku.
Pierogi serwujemy polane sosem i posypane parmezanem. Smacznego!