Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z ulubionych przekąsek mojej rodziny.Pyszne warzywa w połączeniu z ciastem francuskim.
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 63
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4558
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 722
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 317
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14631
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 63
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4558
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 722
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 317
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14631
Składniki
Pieczarki, cebulę drobno kroimy.Rozgrzewamy olej na patelni i wrzucamy pokrojone warzywa.Dodajemy odsączoną kukurydzę i szpinak.Smażę wszystko około 10 minut. Do szklanki dodajemy koncentrat, keczup i wodę z czajnika.Konsystencja ma być nie za rzadka i nie za gęsta.Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, bazylię i oregano,Doprawiamy do smaku solą.
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni.Kroimy ciasto francuskie na kwadraty.Smarujemy przygotowanym sosem i nakładamy warzywa z patelni.Posypujemy serem.Składamy trójkąty.Wszystkie smarujemy jajkiem i posypujemy oregano.Pieczemy przez około 15 minut. Smacznego!