Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z ulubionych przekąsek mojej rodziny.Pyszne warzywa w połączeniu z ciastem francuskim.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1907
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3866
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3634
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 447
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1907
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3866
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3634
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 447
Składniki
Pieczarki, cebulę drobno kroimy.Rozgrzewamy olej na patelni i wrzucamy pokrojone warzywa.Dodajemy odsączoną kukurydzę i szpinak.Smażę wszystko około 10 minut. Do szklanki dodajemy koncentrat, keczup i wodę z czajnika.Konsystencja ma być nie za rzadka i nie za gęsta.Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, bazylię i oregano,Doprawiamy do smaku solą.
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni.Kroimy ciasto francuskie na kwadraty.Smarujemy przygotowanym sosem i nakładamy warzywa z patelni.Posypujemy serem.Składamy trójkąty.Wszystkie smarujemy jajkiem i posypujemy oregano.Pieczemy przez około 15 minut. Smacznego!