Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z ulubionych przekąsek mojej rodziny.Pyszne warzywa w połączeniu z ciastem francuskim.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 799
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1931
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 428
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 799
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1931
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 428
Składniki
Pieczarki, cebulę drobno kroimy.Rozgrzewamy olej na patelni i wrzucamy pokrojone warzywa.Dodajemy odsączoną kukurydzę i szpinak.Smażę wszystko około 10 minut. Do szklanki dodajemy koncentrat, keczup i wodę z czajnika.Konsystencja ma być nie za rzadka i nie za gęsta.Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, bazylię i oregano,Doprawiamy do smaku solą.
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni.Kroimy ciasto francuskie na kwadraty.Smarujemy przygotowanym sosem i nakładamy warzywa z patelni.Posypujemy serem.Składamy trójkąty.Wszystkie smarujemy jajkiem i posypujemy oregano.Pieczemy przez około 15 minut. Smacznego!