Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z ulubionych przekąsek mojej rodziny.Pyszne warzywa w połączeniu z ciastem francuskim.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67462
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1846
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67462
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1846
Składniki
Pieczarki, cebulę drobno kroimy.Rozgrzewamy olej na patelni i wrzucamy pokrojone warzywa.Dodajemy odsączoną kukurydzę i szpinak.Smażę wszystko około 10 minut. Do szklanki dodajemy koncentrat, keczup i wodę z czajnika.Konsystencja ma być nie za rzadka i nie za gęsta.Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, bazylię i oregano,Doprawiamy do smaku solą.
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni.Kroimy ciasto francuskie na kwadraty.Smarujemy przygotowanym sosem i nakładamy warzywa z patelni.Posypujemy serem.Składamy trójkąty.Wszystkie smarujemy jajkiem i posypujemy oregano.Pieczemy przez około 15 minut. Smacznego!