Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z ulubionych przekąsek mojej rodziny.Pyszne warzywa w połączeniu z ciastem francuskim.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1291
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1060
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 297
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4584
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1291
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1060
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 297
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4584
Składniki
Pieczarki, cebulę drobno kroimy.Rozgrzewamy olej na patelni i wrzucamy pokrojone warzywa.Dodajemy odsączoną kukurydzę i szpinak.Smażę wszystko około 10 minut. Do szklanki dodajemy koncentrat, keczup i wodę z czajnika.Konsystencja ma być nie za rzadka i nie za gęsta.Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, bazylię i oregano,Doprawiamy do smaku solą.
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni.Kroimy ciasto francuskie na kwadraty.Smarujemy przygotowanym sosem i nakładamy warzywa z patelni.Posypujemy serem.Składamy trójkąty.Wszystkie smarujemy jajkiem i posypujemy oregano.Pieczemy przez około 15 minut. Smacznego!