Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierożki z serem feta, oliwkami i suszonymi pomidorami w sosie pomidorowym
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 29
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 110
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 20486
Makaronowa sałatka z szynką
Odsłon: 71
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 29
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 110
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 20486
Makaronowa sałatka z szynką
Odsłon: 71
Składniki
Ciasto: Z mąki, oleju, szczypty soli, jajka i gorącej wody zagnieść ciasto jak na pierogi. Im bardziej gorąca woda tym bardziej elastyczne ciasto i lepiej się skleja. Farsz: Oliwki i pomidory zmiksować w blenderze lub drobno posiekać. Dodać do obu serów i wymieszać. Sos Pomidory przełożyć do rondelka i gotować 15 - 20 min. Następnie dodać do smaku sól, cukier, pieprz i zioła. Ciasto wałkować jak na pierogi, wykrawać krążki i lepić sakiewki jak na zdjęciu. Z takiej ilości składników wychodzi ok 30 - 35 szt. sakiewek ( w zależności od wielkości i od tego jak grubo wałkujemy ciasto). Nie można wałkować zbyt cienko ponieważ sakiewki mogą się rozpaść podczas gotowania.
Pierożki wrzucać do gotującej się osolonej wody, po zagotowaniu pogotować ok 20 - 30 sekund. Wyjąć łyżką cedzakową. Polać sosem i posypać parmezanem. Smacznego :)