Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierożki z serem feta, oliwkami i suszonymi pomidorami w sosie pomidorowym
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 428
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 2669
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 101
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 103
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 428
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 2669
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 101
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 103
Składniki
Ciasto: Z mąki, oleju, szczypty soli, jajka i gorącej wody zagnieść ciasto jak na pierogi. Im bardziej gorąca woda tym bardziej elastyczne ciasto i lepiej się skleja. Farsz: Oliwki i pomidory zmiksować w blenderze lub drobno posiekać. Dodać do obu serów i wymieszać. Sos Pomidory przełożyć do rondelka i gotować 15 - 20 min. Następnie dodać do smaku sól, cukier, pieprz i zioła. Ciasto wałkować jak na pierogi, wykrawać krążki i lepić sakiewki jak na zdjęciu. Z takiej ilości składników wychodzi ok 30 - 35 szt. sakiewek ( w zależności od wielkości i od tego jak grubo wałkujemy ciasto). Nie można wałkować zbyt cienko ponieważ sakiewki mogą się rozpaść podczas gotowania.
Pierożki wrzucać do gotującej się osolonej wody, po zagotowaniu pogotować ok 20 - 30 sekund. Wyjąć łyżką cedzakową. Polać sosem i posypać parmezanem. Smacznego :)