Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pierś kurczaka w boczku i ziołach"
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 38
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 209
Polecam Wam dzisiaj brukselkę w innym wydaniu niż robiłam ostatnio. Wyszła py...
Odsłon: 1598
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 38
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 209
Polecam Wam dzisiaj brukselkę w innym wydaniu niż robiłam ostatnio. Wyszła py...
Odsłon: 1598
Składniki
Natkę opłucz, oderwij listki, posiekaj i wymieszaj z otartymi listkami tymianku. Dodaj 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, musztardę oraz 2-3 łyżki oleju. marynaty wymieszaj, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Piersi kurczaka opłucz starannie, oczyść z ewentualnych błonek, włóż do foliowego woreczka. Dodaj przygotowaną marynatę ziołową. Woreczek zawiąż, potrząsaj nim energicznie, aż marynata pokryje mięso. Odłóż na 2 godziny do lodówki.
Po tym czasie wyjmij mięso. Każdy kawałek owiń plasterkiem boczku, zepnij wykałaczką. Smaż na 2 łyżkach oleju 20 minut. Odstaw pod przykryciem na 5 minut.
Pomidorki opłucz, osącz i posiekaj kilka czarnych oliwek. Szpinak umyj, osusz. Wymieszaj wszystkie warzywa z pokruszoną fetą, skrop olejem i octem winnym, dopraw solą oraz pieprzem. Sałatkę podawaj do piersi kurczaka w boczku.
czas ok. 40 min; porcja – 360 kcal, cena 4,90 złŹródło: Świat kobiety