Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty sposób na szybki obiad z aromatyczną piersią, smażonej na małej ilości tłuszczu.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9137
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9137
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Piersi pokroiłem w plastry, olej wymieszałem ze wszystkimi przyprawami a następnie wlałem do naczynia z mięsem. Wymieszane piersi wstawiłem do lodówki na czas potrzebny do ugotowania ziemniaków.
Mięso smażyłem na suchej patelni, olej w którym piersi "przegryzały" się z przyprawami w zupełności wystarcza.
Jako surówkę podałem pomidory z jogurtem naturalnym i bazylią - świetnie komponują się z ziołową piersią.
Porada: Dla uważających na cholesterol - polecam do przypraw dodać kurkumy. W połączeniu z pieprzem doskonale walczy z cholesterolem.