Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty sposób na szybki obiad z aromatyczną piersią, smażonej na małej ilości tłuszczu.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34124
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1308
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113577
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34124
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1308
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113577
Składniki
Piersi pokroiłem w plastry, olej wymieszałem ze wszystkimi przyprawami a następnie wlałem do naczynia z mięsem. Wymieszane piersi wstawiłem do lodówki na czas potrzebny do ugotowania ziemniaków.
Mięso smażyłem na suchej patelni, olej w którym piersi "przegryzały" się z przyprawami w zupełności wystarcza.
Jako surówkę podałem pomidory z jogurtem naturalnym i bazylią - świetnie komponują się z ziołową piersią.
Porada: Dla uważających na cholesterol - polecam do przypraw dodać kurkumy. W połączeniu z pieprzem doskonale walczy z cholesterolem.