Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty sposób na szybki obiad z aromatyczną piersią, smażonej na małej ilości tłuszczu.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
Składniki
Piersi pokroiłem w plastry, olej wymieszałem ze wszystkimi przyprawami a następnie wlałem do naczynia z mięsem. Wymieszane piersi wstawiłem do lodówki na czas potrzebny do ugotowania ziemniaków.
Mięso smażyłem na suchej patelni, olej w którym piersi "przegryzały" się z przyprawami w zupełności wystarcza.
Jako surówkę podałem pomidory z jogurtem naturalnym i bazylią - świetnie komponują się z ziołową piersią.
Porada: Dla uważających na cholesterol - polecam do przypraw dodać kurkumy. W połączeniu z pieprzem doskonale walczy z cholesterolem.