Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne na kolacje we dwoje :)
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 538
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 770
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 538
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 770
Składniki
Pieczarki pokroić i razem z drobno posiekaną cebulą wrzucić na patelnię z odrobina oleju. Podsmażyć i doprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem. W tym czasie w piersiach zrobić kieszonki wzdłuż mięsa (dosyć głębokie) i napełnić usmażonymi pieczarkami, spiąć wykałaczkami aby pieczarki nie wypadły podczas smażenia. Opanierować i smażyć na wolnym ogniu z dwóch stron. Z pozostałych na patelni pieczarek zrobić sos pieczarkowy (dodać z torebki). Usmażone piersi ułożyć na talerzach i polać sosem pieczarkowym. Ja podaję z ryżem i świeżą sałatką z kapusty pekińskiej.