Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne na kolacje we dwoje :)
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35727
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1214
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1759
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6026
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35727
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1214
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1759
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6026
        
        Składniki
Pieczarki pokroić i razem z drobno posiekaną cebulą wrzucić na patelnię z odrobina oleju. Podsmażyć i doprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem. W tym czasie w piersiach zrobić kieszonki wzdłuż mięsa (dosyć głębokie) i napełnić usmażonymi pieczarkami, spiąć wykałaczkami aby pieczarki nie wypadły podczas smażenia. Opanierować i smażyć na wolnym ogniu z dwóch stron. Z pozostałych na patelni pieczarek zrobić sos pieczarkowy (dodać z torebki). Usmażone piersi ułożyć na talerzach i polać sosem pieczarkowym. Ja podaję z ryżem i świeżą sałatką z kapusty pekińskiej.