Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś z kurczaka z ricottą

Pierś z kurczaka z ricottą

Autor:

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 50

Dodano:

Odsłon: 413

Ta propozycja to idealny pomysł na wyjątkowy obiad, np z okazji walentynek. Sycące i smaczne.

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Piersi z kurczaka myję i osuszam.Obtaczam w przyprawach i odstawiam na chwilę na bok.

  2. Na patelni rozgrzewam troszkę oleju, daję garść szpinaku.
    Kiedy zmniejszy swoją objętość dodaję ricottę, pietruszkę, łyżeczkę majonezu, czosnek oraz garść sera żółtego (nie jest konieczny).Doprawiam solą i pieprzem.
    Kiedy wszystko się podsmaży, przecinam piersi tak, żeby utworzyła się kieszonka.
    Wkładam do kieszonek farsz z patelni.
    Zawijam piersi w plastry boczku.Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 25 minut.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń