Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta propozycja to idealny pomysł na wyjątkowy obiad, np z okazji walentynek. Sycące i smaczne.
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 30
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6685
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 30
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6685
Składniki
Piersi z kurczaka myję i osuszam.Obtaczam w przyprawach i odstawiam na chwilę na bok.
Na patelni rozgrzewam troszkę oleju, daję garść szpinaku. Kiedy zmniejszy swoją objętość dodaję ricottę, pietruszkę, łyżeczkę majonezu, czosnek oraz garść sera żółtego (nie jest konieczny).Doprawiam solą i pieprzem. Kiedy wszystko się podsmaży, przecinam piersi tak, żeby utworzyła się kieszonka. Wkładam do kieszonek farsz z patelni. Zawijam piersi w plastry boczku.Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 25 minut. Smacznego!