Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta propozycja to idealny pomysł na wyjątkowy obiad, np z okazji walentynek. Sycące i smaczne.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Piersi z kurczaka myję i osuszam.Obtaczam w przyprawach i odstawiam na chwilę na bok.
Na patelni rozgrzewam troszkę oleju, daję garść szpinaku. Kiedy zmniejszy swoją objętość dodaję ricottę, pietruszkę, łyżeczkę majonezu, czosnek oraz garść sera żółtego (nie jest konieczny).Doprawiam solą i pieprzem. Kiedy wszystko się podsmaży, przecinam piersi tak, żeby utworzyła się kieszonka. Wkładam do kieszonek farsz z patelni. Zawijam piersi w plastry boczku.Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 25 minut. Smacznego!