Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Piersi z kaczki w cieście"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1209
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 378
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1277
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1209
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 378
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1277
Składniki
• Piersi kaczki umyj, osusz, posmaruj olejem, posyp solą, posiekanym czosnkiem, majerankiem, gałką muszkatołową, pieprzem. Odstaw na noc.
Następnego dnia przysmaż i duś pod przykryciem dwie godziny. Gdy będą miękkie, odstaw do ostygnięcia. Mięso pokrój w paski. Na oliwie przysmaż drobno posiekany czosnek, dodaj szpinak, smaż. Pod koniec dodaj łyżkę śmietany, dopraw solą i pieprzem.
Ciasto francuskie rozwałkuj, pokrój na kwadraty. Na każdym płacie ułóż paski piersi z kaczki, a na nich szpinak. Zawiń i dociśnij. Posmaruj jajkiem roztrzepanym z mlekiem. Piecz 25 minut.Źródło: Dobry Tydzień