Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pikantne kotleciki"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 343
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 71
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 122
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 343
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 71
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 122
Składniki
Mięso przełóż do miski. Dodaj obraną i drobno posiekaną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Natkę opłucz, osusz. 2-3 gałązki odłóż do dekoracji, resztę drobno posiekaj. Chili pozbaw pesteczek, pokrój na małe kawałki. Dodaj do mięsa razem z posiekaną natką.
Kajzerkę namocz w mleku, odciśnij, dodaj do mięsa. Wbij jajko. Masę dopraw startym imbirem, cynamonem, solą i pieprzem. Wyrób, uformuj małe kotleciki. Ułóż je na blasze. Piecz w 180 st. 30 min.
porcji, czas 45 min; porcja – 240 kcal, cena 2,20 zł.Źródło: Świat kobiety