Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pikantne kotleciki"
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 97
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2626
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 106933
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2070
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 97
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2626
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 106933
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2070
Składniki
Mięso przełóż do miski. Dodaj obraną i drobno posiekaną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Natkę opłucz, osusz. 2-3 gałązki odłóż do dekoracji, resztę drobno posiekaj. Chili pozbaw pesteczek, pokrój na małe kawałki. Dodaj do mięsa razem z posiekaną natką.
Kajzerkę namocz w mleku, odciśnij, dodaj do mięsa. Wbij jajko. Masę dopraw startym imbirem, cynamonem, solą i pieprzem. Wyrób, uformuj małe kotleciki. Ułóż je na blasze. Piecz w 180 st. 30 min.
porcji, czas 45 min; porcja – 240 kcal, cena 2,20 zł.Źródło: Świat kobiety