Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pikantne roladki z gazpacho"
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 270
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 376
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 242
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 270
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 376
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 242
Składniki
Piersi z indyka oczyść i przekrój na podłużne płaty. Ubij przez folię spożywczą. Kiełbaski ułóż na mięsie i zwiń. Dopraw solą i pieprzem. Pokrój w plastry o szerokości 2,5 cm. Nabijaj po trzy na igły do szaszłyków. Posmaruj oliwą i piecz w temp. 180°C ok. 15-20 minut.
Przygotuj gazpacho: pomidory, 2/3 obranego ogórka, jedną paprykę, szalotkę, czosnek i miąższ z pieczywa włóż do miksera. Wlej oliwę i zmiksuj. Drugą paprykę, resztę ogórka i pomidor pokrój w drobną kostkę i wmieszaj do gazpacho. Dopraw. Podawaj z roladkami.Źródło: Na żywo