Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pikantne roladki z gazpacho"
Danie robi się w kilka chwil. Wystarczy kilka składników i mamy pyszną pastę.
Odsłon: 22
Białostocki amant to bogate w smaku ciasto kakaowo-kawowe przełożone delikatn...
Odsłon: 20375
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 363
Danie robi się w kilka chwil. Wystarczy kilka składników i mamy pyszną pastę.
Odsłon: 22
Białostocki amant to bogate w smaku ciasto kakaowo-kawowe przełożone delikatn...
Odsłon: 20375
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 363
Składniki
Piersi z indyka oczyść i przekrój na podłużne płaty. Ubij przez folię spożywczą. Kiełbaski ułóż na mięsie i zwiń. Dopraw solą i pieprzem. Pokrój w plastry o szerokości 2,5 cm. Nabijaj po trzy na igły do szaszłyków. Posmaruj oliwą i piecz w temp. 180°C ok. 15-20 minut.
Przygotuj gazpacho: pomidory, 2/3 obranego ogórka, jedną paprykę, szalotkę, czosnek i miąższ z pieczywa włóż do miksera. Wlej oliwę i zmiksuj. Drugą paprykę, resztę ogórka i pomidor pokrój w drobną kostkę i wmieszaj do gazpacho. Dopraw. Podawaj z roladkami.Źródło: Na żywo