Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pikantny gulasz wieprzowy"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2880
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 572
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3662
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 235
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 321
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2880
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 572
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3662
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 235
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 321
Składniki
Ziemniaki wyszoruj miękką szczoteczką pod strumieniem zimnej wody. Ugotuj je w posolonej wodzie. Odcedź, poprzekrawaj na połówki i trzymaj w cieple. Cebule obierz, grubo posiekaj. Kapustę oczyść, wytnij głąb, poszatkuj. Pieczeń wieprzową pokrój w większą kostkę. Paprykę umyj, wytrzyj. Rozetnij na pół, oczyść z pestek i pokrój miąższ w kostkę.
W garnku rozgrzej 3 łyżki oleju. Zeszklij na nim cebulę. Dodaj paprykę i mięso, smaż 5 min. Dołóż kapustę, wlej gorący bulion. Przypraw solą, pieprzem i papryką, wymieszaj z koncentratem. Garnek przykryj pokrywką i duś bigosik 15 min. Pomidory sparz, obierz, oczyść z pestek. Pokrój w kostkę i dodaj do kapusty 5 min przed końcem duszenia.
Nat kę opłucz, osusz. Jedną gałązkę zostaw do dekoracji, resztę posiekaj. Kapustę zagęść mąką rozmieszaną w 1/3 szkl. zimnej wody. Wymieszaj z ziemniakami i natką. Udekoruj.
Wersja dla jaroszy
Pieczeń zastąp tofu pokrojonym w kostkę, przyprawionym i podsmażonym na oliwie z oliwek.Źródło: Tina