Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pikantny gulasz wieprzowy"
Ensaimada to wyjątkowy i puszysty, hiszpański wypiek, zawinięty w kształcie ś...
Odsłon: 9921
Wszyscy uwielbiają sałatkę gyros – dobrze doprawioną i skąpaną w dużej ilości...
Odsłon: 3709
Domowe kołaczyki to słodkości, na które większość się skusi. W tym wydaniu z...
Odsłon: 216
Wszyscy uwielbiają sałatkę gyros – dobrze doprawioną i skąpaną w dużej ilości...
Odsłon: 3709
Domowe kołaczyki to słodkości, na które większość się skusi. W tym wydaniu z...
Odsłon: 216
Składniki
Ziemniaki wyszoruj miękką szczoteczką pod strumieniem zimnej wody. Ugotuj je w posolonej wodzie. Odcedź, poprzekrawaj na połówki i trzymaj w cieple. Cebule obierz, grubo posiekaj. Kapustę oczyść, wytnij głąb, poszatkuj. Pieczeń wieprzową pokrój w większą kostkę. Paprykę umyj, wytrzyj. Rozetnij na pół, oczyść z pestek i pokrój miąższ w kostkę.
W garnku rozgrzej 3 łyżki oleju. Zeszklij na nim cebulę. Dodaj paprykę i mięso, smaż 5 min. Dołóż kapustę, wlej gorący bulion. Przypraw solą, pieprzem i papryką, wymieszaj z koncentratem. Garnek przykryj pokrywką i duś bigosik 15 min. Pomidory sparz, obierz, oczyść z pestek. Pokrój w kostkę i dodaj do kapusty 5 min przed końcem duszenia.
Nat kę opłucz, osusz. Jedną gałązkę zostaw do dekoracji, resztę posiekaj. Kapustę zagęść mąką rozmieszaną w 1/3 szkl. zimnej wody. Wymieszaj z ziemniakami i natką. Udekoruj.
Wersja dla jaroszy
Pieczeń zastąp tofu pokrojonym w kostkę, przyprawionym i podsmażonym na oliwie z oliwek.Źródło: Tina
Przepisy Dania główne
Dania główne
Wielkanocna pieczona kiełbasa . Niezawodny przepis!
Dania główne
Gotowane kawałki kurczaka panierowane i smażone
Dania główne
Bigos z młodej kapusty
Dania główne
Pierogi lubelskie
Wielkanocna pieczona kiełbasa . Niezawodny przepis!
Witajcie. Chciałbym wam zaprezentować mój sprawdzony przepis na wielkanocną...
Odsłon: 94
Gotowane kawałki kurczaka panierowane i smażone
Polecam bardzo smaczne danie z gotowanych kawałków kurczaka , które po ugotow...
Odsłon: 134