Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pikantny gulasz wieprzowy"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 104
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 104
Składniki
Ziemniaki wyszoruj miękką szczoteczką pod strumieniem zimnej wody. Ugotuj je w posolonej wodzie. Odcedź, poprzekrawaj na połówki i trzymaj w cieple. Cebule obierz, grubo posiekaj. Kapustę oczyść, wytnij głąb, poszatkuj. Pieczeń wieprzową pokrój w większą kostkę. Paprykę umyj, wytrzyj. Rozetnij na pół, oczyść z pestek i pokrój miąższ w kostkę.
W garnku rozgrzej 3 łyżki oleju. Zeszklij na nim cebulę. Dodaj paprykę i mięso, smaż 5 min. Dołóż kapustę, wlej gorący bulion. Przypraw solą, pieprzem i papryką, wymieszaj z koncentratem. Garnek przykryj pokrywką i duś bigosik 15 min. Pomidory sparz, obierz, oczyść z pestek. Pokrój w kostkę i dodaj do kapusty 5 min przed końcem duszenia.
Nat kę opłucz, osusz. Jedną gałązkę zostaw do dekoracji, resztę posiekaj. Kapustę zagęść mąką rozmieszaną w 1/3 szkl. zimnej wody. Wymieszaj z ziemniakami i natką. Udekoruj.
Wersja dla jaroszy
Pieczeń zastąp tofu pokrojonym w kostkę, przyprawionym i podsmażonym na oliwie z oliwek.Źródło: Tina