Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pikantny indyk, na sposób azjatycki"
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2194
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17991
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2000
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2194
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17991
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2000
Składniki
Ryż wsyp na posolony wrzątek i ugotuj według przepisu na opakowaniu. Marchewkę obierz, opłucz, pokrój w plasterki. Papryki rozetnij, usuń pestki, strąki potnij na kawałki. Groszek cukrowy rozmroź, strączki pokrój na połówki. Filet z indyka umyj.
Mięso pokrój na 4 plasterki. Kotlety rozgnieć dłonią. Skrop sosem sojowym. Natrzyj czosnkiem przeciśniętym przez praskę i oprósz imbirem. Włóż do lodówki.
W woku albo na głębokiej patelni rozgrzej olej sezamowy. Wrzuć marchewkę, groszek i papryki, smaż, mieszając przez 4-5 minut. Papryczki chili rozetnij wzdłuż, 2 połówki drobniutko posiekaj. Kolendrę opłucz, osusz, oderwij listki od gałązek. Kiełki sojowe przelej na sitku wrzątkiem. Do warzyw na patelni dodaj posiekane chili i osączone kiełki sojowe. Jarzynkę przypraw sosem sojowym i pieprzem.
Warzywa zdejmij z patelni. Wlej olej słonecznikowy. Włóż sznycelki, smaż je po 1-2 minuty z każdej strony. Kotleciki podawaj z ryżem oraz jarzynką. Danie posyp listkami kolendry i udekoruj odłożonymi strączkami chili.
ok. 1 godziny i 15 minut. 1 porcja ok. 710 kcal.Źródło: Tina