Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pikantny indyk, na sposób azjatycki"
Taki prosty , szybki i smaczny zestaw proponuje na pyszny , obfity obiadek....
Odsłon: 68
Właściwa nazwa to Boeuf Stroganow;) Prefereuję lżejszą wersję bez mąki i lakt...
Odsłon: 84
Taki prosty , szybki i smaczny zestaw proponuje na pyszny , obfity obiadek....
Odsłon: 68
Właściwa nazwa to Boeuf Stroganow;) Prefereuję lżejszą wersję bez mąki i lakt...
Odsłon: 84
Składniki
Ryż wsyp na posolony wrzątek i ugotuj według przepisu na opakowaniu. Marchewkę obierz, opłucz, pokrój w plasterki. Papryki rozetnij, usuń pestki, strąki potnij na kawałki. Groszek cukrowy rozmroź, strączki pokrój na połówki. Filet z indyka umyj.
Mięso pokrój na 4 plasterki. Kotlety rozgnieć dłonią. Skrop sosem sojowym. Natrzyj czosnkiem przeciśniętym przez praskę i oprósz imbirem. Włóż do lodówki.
W woku albo na głębokiej patelni rozgrzej olej sezamowy. Wrzuć marchewkę, groszek i papryki, smaż, mieszając przez 4-5 minut. Papryczki chili rozetnij wzdłuż, 2 połówki drobniutko posiekaj. Kolendrę opłucz, osusz, oderwij listki od gałązek. Kiełki sojowe przelej na sitku wrzątkiem. Do warzyw na patelni dodaj posiekane chili i osączone kiełki sojowe. Jarzynkę przypraw sosem sojowym i pieprzem.
Warzywa zdejmij z patelni. Wlej olej słonecznikowy. Włóż sznycelki, smaż je po 1-2 minuty z każdej strony. Kotleciki podawaj z ryżem oraz jarzynką. Danie posyp listkami kolendry i udekoruj odłożonymi strączkami chili.
ok. 1 godziny i 15 minut. 1 porcja ok. 710 kcal.Źródło: Tina