Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pikantny specjał z szynką"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12330
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13163
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5382
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12330
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13163
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5382
Składniki
Ziemniaki obierz i umyj. Zetrzyj na grubych oczkach. Przełóż na sitko, by lekko je odsączyć. Por pokrój na malutkie kawałki, a szynkę w kostkę. Natkę i czosnek posiekaj. Jajka wymieszaj z czosnkiem, natką i przyprawami. Dodaj ziemniaki, pora i szynkę. Stopniowo dodawaj mąkę, tak by powstała gęsta masa. Placki smaż na rozgrzanym oleju.
Papryczkę przekrój wzdłuż, oczyść z pestek i posiekaj. Czosnek drobno pokrój. Do wody wlej ocet, dodaj cukier, sól, papryczkę i czosnek. Gotuj, aż papryczka zmięknie. Wlej mąkę rozmąconą z 1-2 łyżkami wody, wymieszaj. Podawaj do gorących placków.Źródło: Naj