Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pikantny specjał z szynką"
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Ziemniaki obierz i umyj. Zetrzyj na grubych oczkach. Przełóż na sitko, by lekko je odsączyć. Por pokrój na malutkie kawałki, a szynkę w kostkę. Natkę i czosnek posiekaj. Jajka wymieszaj z czosnkiem, natką i przyprawami. Dodaj ziemniaki, pora i szynkę. Stopniowo dodawaj mąkę, tak by powstała gęsta masa. Placki smaż na rozgrzanym oleju.
Papryczkę przekrój wzdłuż, oczyść z pestek i posiekaj. Czosnek drobno pokrój. Do wody wlej ocet, dodaj cukier, sól, papryczkę i czosnek. Gotuj, aż papryczka zmięknie. Wlej mąkę rozmąconą z 1-2 łyżkami wody, wymieszaj. Podawaj do gorących placków.Źródło: Naj