Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
piure jak piure ale można zmienić smak
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 75
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 81
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 75
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 81
Składniki
Ugotować ziemniaki,z selerem.Mleko zagotować z czosnkiem dodać masło(czosne zgnieść i dodać do ziemniaków).Ziemniaki ugnieś i dodawać po trochu mleko do uzyskania gladkiej masy.
Warzywa można odrazu zgotować w mleku.Zamiast selera używałam też marchewki,kalafiora,pietruszki,groszku zielonego,brokula a nawet buraki.Ładnie to wygląda na talerzu.
Jak zostanie wam piure można zrobić placuszki -dodać jajko,mąke wymieszać uformować placki i usmażyć.