Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2524
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 484
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 198
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 758
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2524
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 484
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 198
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 758
Składniki
Do garnka wlewamy szklankę letniego mleka, dodajemy rozkruszone drożdże, cukier, sól i łyżkę mąki.Odstawiamy do wyrośnięcia.Do miski z resztą mąki dodajemy zioła.Wlewamy przygotowany rozczyn, dodajemy jajko, solimy.
Blachę (30x40 cm) smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą.Wykładamy ciasto drewnianą łyżką i wstawiamy do lodówki na pół godziny (można na dłużej).Nakłuwamy ciasto widelcem, smarujemy olejem i koncentratem pomidorowym.
Pieczarki smażymy z cebulą, wykładamy na ciasto.Dodajemy pokrojoną w plasterki kiełbasę, paprykę, ogórka kiszonego i posypujemy natką pietruszki i ziołami prowansalskimi.Pieczemy ok.25 minut w temp.200*C.