Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23051
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1034
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104858
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23051
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1034
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104858
Składniki
Do garnka wlewamy szklankę letniego mleka, dodajemy rozkruszone drożdże, cukier, sól i łyżkę mąki.Odstawiamy do wyrośnięcia.Do miski z resztą mąki dodajemy zioła.Wlewamy przygotowany rozczyn, dodajemy jajko, solimy.
Blachę (30x40 cm) smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą.Wykładamy ciasto drewnianą łyżką i wstawiamy do lodówki na pół godziny (można na dłużej).Nakłuwamy ciasto widelcem, smarujemy olejem i koncentratem pomidorowym.
Pieczarki smażymy z cebulą, wykładamy na ciasto.Dodajemy pokrojoną w plasterki kiełbasę, paprykę, ogórka kiszonego i posypujemy natką pietruszki i ziołami prowansalskimi.Pieczemy ok.25 minut w temp.200*C.