Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2054
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17925
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1953
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2054
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17925
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1953
Składniki
Do garnka wlewamy szklankę letniego mleka, dodajemy rozkruszone drożdże, cukier, sól i łyżkę mąki.Odstawiamy do wyrośnięcia.Do miski z resztą mąki dodajemy zioła.Wlewamy przygotowany rozczyn, dodajemy jajko, solimy.
Blachę (30x40 cm) smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą.Wykładamy ciasto drewnianą łyżką i wstawiamy do lodówki na pół godziny (można na dłużej).Nakłuwamy ciasto widelcem, smarujemy olejem i koncentratem pomidorowym.
Pieczarki smażymy z cebulą, wykładamy na ciasto.Dodajemy pokrojoną w plasterki kiełbasę, paprykę, ogórka kiszonego i posypujemy natką pietruszki i ziołami prowansalskimi.Pieczemy ok.25 minut w temp.200*C.