Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3921
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415191
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2492
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3921
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415191
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2492
Składniki
Do garnka wlewamy szklankę letniego mleka, dodajemy rozkruszone drożdże, cukier, sól i łyżkę mąki.Odstawiamy do wyrośnięcia.Do miski z resztą mąki dodajemy zioła.Wlewamy przygotowany rozczyn, dodajemy jajko, solimy.
Blachę (30x40 cm) smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą.Wykładamy ciasto drewnianą łyżką i wstawiamy do lodówki na pół godziny (można na dłużej).Nakłuwamy ciasto widelcem, smarujemy olejem i koncentratem pomidorowym.
Pieczarki smażymy z cebulą, wykładamy na ciasto.Dodajemy pokrojoną w plasterki kiełbasę, paprykę, ogórka kiszonego i posypujemy natką pietruszki i ziołami prowansalskimi.Pieczemy ok.25 minut w temp.200*C.