Bardzo smaczna i co wazne domowej roboty.
pizza na szybko
Składniki
- Mąka pszenna, 2 szkl
- jajko, 1 szt
- drożdże, 3 dag
- mleko, 1/4 szkl
- sól do smaku
- szynka, 5 plastrów
- pomidor, 1 szt
- papryka, 1 szt
- pieczarki, 20 dag
- cebula, 1 szt
- kukurydza, 1/2 puszki
- ser żółty, 20 dag
- oregano, majeranek, sól, pieprz ziołowy
- ketchup, 2 łyżki stołowe
- oliwa, 1 łyżka stołowa
Składniki
- Mąka pszenna, 2 szkl
- jajko, 1 szt
- drożdże, 3 dag
- mleko, 1/4 szkl
- sól do smaku
- szynka, 5 plastrów
- pomidor, 1 szt
- papryka, 1 szt
- pieczarki, 20 dag
- cebula, 1 szt
- kukurydza, 1/2 puszki
- ser żółty, 20 dag
- oregano, majeranek, sól, pieprz ziołowy
- ketchup, 2 łyżki stołowe
- oliwa, 1 łyżka stołowa

Etapy przygotowania
zagnieć ciasto i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia a w tym czasie zabierz sie za przygotowanie farszu
pokrój składniki (oprócz sera) i podsmaz na oliwie, przyprawiajac sola i pieprzem. pod koniec dodaj ketchup
ciasto uformuj w ksztalcie okraglego placka i posmaruj ketchupem.
wyloz farsz i posyp startym na grubych oczkach serem oraz majerankiem i oregano.
piecz ok. 25 minut SMACZNEGO
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy

Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 324
Czas na świąteczne wędzenie.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Kolendra
Odsłon: 100
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 35

Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 151
Ostatnio komentowane przepisy

Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 324
Czas na świąteczne wędzenie.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Kolendra
Odsłon: 100
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 35

Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 151



Składniki
- Mąka pszenna, 2 szkl
- jajko, 1 szt
- drożdże, 3 dag
- mleko, 1/4 szkl
- sól do smaku
- szynka, 5 plastrów
- pomidor, 1 szt
- papryka, 1 szt
- pieczarki, 20 dag
- cebula, 1 szt
- kukurydza, 1/2 puszki
- ser żółty, 20 dag
- oregano, majeranek, sól, pieprz ziołowy
- ketchup, 2 łyżki stołowe
- oliwa, 1 łyżka stołowa
zagnieć ciasto i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia a w tym czasie zabierz sie za przygotowanie farszu
pokrój składniki (oprócz sera) i podsmaz na oliwie, przyprawiajac sola i pieprzem. pod koniec dodaj ketchup
ciasto uformuj w ksztalcie okraglego placka i posmaruj ketchupem.
wyloz farsz i posyp startym na grubych oczkach serem oraz majerankiem i oregano.
piecz ok. 25 minut SMACZNEGO