Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaskoczysz znajomych i bliskich nietypowa potrawa z grila pyszna i smaczna
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 990
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13585
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 990
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13585
Składniki
drozdze rozdrobic z woda i dodac szczypte soli odstawic na 10 minut
po tym czasie wlac rozczyn do maki i ugniatac do jednolitej masy w miedzyczasie dodac olej
z gotowego casta formowac spody do pizzy i ukaldac je na grilu wczesniej smarujac z jednej strony odrobina oliwy z olwiek (mozna wczesniej przygotowac oliwe smakowa dodajac ziola)
przypiekamy pizze BEZ DODATKOW kiedy juz bedzie lekko podpieczona sciagamy z grila ukaldam na podpieczonej stornie ulibione skaldniki (ale uwaga nie za duzo) ja smaruje sosem pomidorowym (pomidory z puszki zmiksowane z bazylia, ziolami prowansalskimi i odrobina koncetratu) posypuje serem dodaje pieczarki, szynke, papryke i mozarelle wkadamy spowrotem na grila i zamykamy pokrywe grila
po rozpuszczeniu sera pizza gotowa
WAZNE BYC CIASTO PIEC BEZPOSREDNIO NA RUSZCIE pizza jest naprawde smaczna robi sie szybciej niz w piekarnku, a cisato jest chrupiace SMACZNEGO