Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaskoczysz znajomych i bliskich nietypowa potrawa z grila pyszna i smaczna
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8332
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2886
Polecam.
Odsłon: 1557
Polecam.
Odsłon: 460
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8332
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2886
Polecam.
Odsłon: 1557
Polecam.
Odsłon: 460
Składniki
drozdze rozdrobic z woda i dodac szczypte soli odstawic na 10 minut
po tym czasie wlac rozczyn do maki i ugniatac do jednolitej masy w miedzyczasie dodac olej
z gotowego casta formowac spody do pizzy i ukaldac je na grilu wczesniej smarujac z jednej strony odrobina oliwy z olwiek (mozna wczesniej przygotowac oliwe smakowa dodajac ziola)
przypiekamy pizze BEZ DODATKOW kiedy juz bedzie lekko podpieczona sciagamy z grila ukaldam na podpieczonej stornie ulibione skaldniki (ale uwaga nie za duzo) ja smaruje sosem pomidorowym (pomidory z puszki zmiksowane z bazylia, ziolami prowansalskimi i odrobina koncetratu) posypuje serem dodaje pieczarki, szynke, papryke i mozarelle wkadamy spowrotem na grila i zamykamy pokrywe grila
po rozpuszczeniu sera pizza gotowa
WAZNE BYC CIASTO PIEC BEZPOSREDNIO NA RUSZCIE pizza jest naprawde smaczna robi sie szybciej niz w piekarnku, a cisato jest chrupiace SMACZNEGO