Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pizza z kaszanką"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 177
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1048
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 177
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1048
Składniki
Mleko podgrzej, rozpuść w nim cukier i drożdże. Do mąki dodaj mleko z drożdżami, olej, jajko, pieprz i sól. Zagnieć ciasto, odstaw do wyrośnięcia. Gotowe ciasto wyłóż na blachę. Z ciasta uformuj wyższy brzeg. Posmaruj je wymieszanym jajkiem. Ziemniaki ugotuj. Jabłka umyj, pokrój w plastry. Kaszankę pokrój w plastry.
Przestudzone ziemniaki pokrój w plastry, ułóż na cieście. Na nich ułóż kaszankę, jabłka, cebulę. Całość oprósz majerankiem, pieprzem, skrop oliwą. Pizzę piecz około 30 minut od momentu rozgrzania się piekarnika (180° C).Źródło: Dobry Tydzień