Do góry

Dania główne Przepis na:

Pizza z patelni

Pizza z patelni

Autor:

Przepisów i artykułów: 1313 Ocena: 11048

Dodano:

Odsłon: 5

Sprawdzony przepis na "Pizza z patelni"

Składniki

  • 15 dag mąki
  • 100 ml wody
  • łyżka oliwy z oliwek
  • po płaskiej łyżeczce: oregano i bazylii
  • czosnek granulowany
  • szczypta soli. Dodatki: 3 plasterki salami
  • 3 plasterki sera mozzarella
  • koncentrat pomidorowy
  • odrobina suszonej bazylii i oregano
  • patelnia o śr. ok. 30 cm
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 30 min • Porcja 210 kcal • Przepis na 1-2 porcje.

  2. Mieszam w misce na ciasto i dobrze je wyrabiam. Oprószam stolnicę mąką, kładę na niej ciasto i rozwałkuję je na grubość 1/2-1 cm – w zależności od upodobania.

  3. Na gorącą suchą patelnię przekładam ciasto. Gdy spód się ładnie zarumieni, obracam je.

  4. Następnie smaruję wierzch ciasta koncentratem pomidorowym, posypuję ziołami, układam na nim porwane kawałeczki salami i sera. Pizzę przykrywam, smażę na wolnym ogniu, aż ser się rozpuści. Od razu podaję.

  5. Paulina Jakubczak z Zawiercia

    Źródło: Kobieta i życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń