Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pizza z patelni"
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1517
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231913
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5032
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1517
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231913
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5032
Składniki
30 min • Porcja 210 kcal • Przepis na 1-2 porcje.
Mieszam w misce na ciasto i dobrze je wyrabiam. Oprószam stolnicę mąką, kładę na niej ciasto i rozwałkuję je na grubość 1/2-1 cm – w zależności od upodobania.
Na gorącą suchą patelnię przekładam ciasto. Gdy spód się ładnie zarumieni, obracam je.
Następnie smaruję wierzch ciasta koncentratem pomidorowym, posypuję ziołami, układam na nim porwane kawałeczki salami i sera. Pizzę przykrywam, smażę na wolnym ogniu, aż ser się rozpuści. Od razu podaję.
Paulina Jakubczak z ZawierciaŹródło: Kobieta i życie