Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pizza z patelni"
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 358
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11149
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3865
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1335
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 358
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11149
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3865
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1335
Składniki
30 min • Porcja 210 kcal • Przepis na 1-2 porcje.
Mieszam w misce na ciasto i dobrze je wyrabiam. Oprószam stolnicę mąką, kładę na niej ciasto i rozwałkuję je na grubość 1/2-1 cm – w zależności od upodobania.
Na gorącą suchą patelnię przekładam ciasto. Gdy spód się ładnie zarumieni, obracam je.
Następnie smaruję wierzch ciasta koncentratem pomidorowym, posypuję ziołami, układam na nim porwane kawałeczki salami i sera. Pizzę przykrywam, smażę na wolnym ogniu, aż ser się rozpuści. Od razu podaję.
Paulina Jakubczak z ZawierciaŹródło: Kobieta i życie