Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pizza z patelni"
Pyszne, soczyste i delikatne mięso gotowane w mleku, nie tylko dla tych, któr...
Odsłon: 105
Przepis dnia
Pieczonki w papilotkach to turecki sposób na zamknięcie smaku w jednym, papie...
Odsłon: 13132
W te ciemne, chłodne popołudnia fajnie jest przypomnieć sobie smak lata. :) N...
Odsłon: 98
Pyszne, soczyste i delikatne mięso gotowane w mleku, nie tylko dla tych, któr...
Odsłon: 105
Przepis dnia
Pieczonki w papilotkach to turecki sposób na zamknięcie smaku w jednym, papie...
Odsłon: 13132
W te ciemne, chłodne popołudnia fajnie jest przypomnieć sobie smak lata. :) N...
Odsłon: 98
Składniki
30 min • Porcja 210 kcal • Przepis na 1-2 porcje.
Mieszam w misce na ciasto i dobrze je wyrabiam. Oprószam stolnicę mąką, kładę na niej ciasto i rozwałkuję je na grubość 1/2-1 cm – w zależności od upodobania.
Na gorącą suchą patelnię przekładam ciasto. Gdy spód się ładnie zarumieni, obracam je.
Następnie smaruję wierzch ciasta koncentratem pomidorowym, posypuję ziołami, układam na nim porwane kawałeczki salami i sera. Pizzę przykrywam, smażę na wolnym ogniu, aż ser się rozpuści. Od razu podaję.
Paulina Jakubczak z ZawierciaŹródło: Kobieta i życie