Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pizza z patelni"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7903
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 307
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3165
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 597
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7903
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 307
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3165
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 597
Składniki
30 min • Porcja 210 kcal • Przepis na 1-2 porcje.
Mieszam w misce na ciasto i dobrze je wyrabiam. Oprószam stolnicę mąką, kładę na niej ciasto i rozwałkuję je na grubość 1/2-1 cm – w zależności od upodobania.
Na gorącą suchą patelnię przekładam ciasto. Gdy spód się ładnie zarumieni, obracam je.
Następnie smaruję wierzch ciasta koncentratem pomidorowym, posypuję ziołami, układam na nim porwane kawałeczki salami i sera. Pizzę przykrywam, smażę na wolnym ogniu, aż ser się rozpuści. Od razu podaję.
Paulina Jakubczak z ZawierciaŹródło: Kobieta i życie