Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa i oryginalna wersja pizzy Zamiast serka plesniowego można użyć również mozarelli
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 255
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1066
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 67
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 255
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1066
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 67
Składniki
Przygotować ciasto na pizze. Wsypać 2,5 szklanki mąki do dużej miski. Wlac szklankę ciepłej wody. Dodac łyżkę oleju, łyżeczkę soli, łyżeczkę cukru, wsypać opakowanie suchych drożdży. Ugniatać ciasto przez 15 minut podsypując ciasto by nie kleiło się. Odstawić na całą godzinę i przykryc suchym ręcznikiem. Zająć się farszem
Pokroić Czosnek w małą kosteczce i podsmażać. Do smażącego się czosnku wrzucić Szpinak. Pokroić Pomidory w oleju w kostkę i gdy Szpinak się smaży wrzucić pomidory. Do rozmrożonego i smażącego się szpinaku dolac śmietany i posypać szczypta soli. Chwilę smażyć całość.
Ciasto na pizze wyjac. Ugniatać pare minut na podsypanym mąką stole. Rozwałkować do wymiarów blaszki. Tak rozwałkowane ciasto położyć do blachy. Lekko napowietrzyc ciasto widelcem i zostawić jeszcze na pół godziny. W tym czasie musimy pokroić cebulę w piórka i pokroić ser w paski. Po pół godzinie ciasto Wysmarować szpinakiem. Nałożyć ser pleśniowy i posypać cebulą. Piec w piekarniku w 170° przez 15 minut.