Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa i oryginalna wersja pizzy Zamiast serka plesniowego można użyć również mozarelli
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5051
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13598
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5884
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7679
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5051
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13598
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5884
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7679
Składniki
Przygotować ciasto na pizze. Wsypać 2,5 szklanki mąki do dużej miski. Wlac szklankę ciepłej wody. Dodac łyżkę oleju, łyżeczkę soli, łyżeczkę cukru, wsypać opakowanie suchych drożdży. Ugniatać ciasto przez 15 minut podsypując ciasto by nie kleiło się. Odstawić na całą godzinę i przykryc suchym ręcznikiem. Zająć się farszem
Pokroić Czosnek w małą kosteczce i podsmażać. Do smażącego się czosnku wrzucić Szpinak. Pokroić Pomidory w oleju w kostkę i gdy Szpinak się smaży wrzucić pomidory. Do rozmrożonego i smażącego się szpinaku dolac śmietany i posypać szczypta soli. Chwilę smażyć całość.
Ciasto na pizze wyjac. Ugniatać pare minut na podsypanym mąką stole. Rozwałkować do wymiarów blaszki. Tak rozwałkowane ciasto położyć do blachy. Lekko napowietrzyc ciasto widelcem i zostawić jeszcze na pół godziny. W tym czasie musimy pokroić cebulę w piórka i pokroić ser w paski. Po pół godzinie ciasto Wysmarować szpinakiem. Nałożyć ser pleśniowy i posypać cebulą. Piec w piekarniku w 170° przez 15 minut.