Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placek po węgiersku"
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 738
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424845
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10664
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336940
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 738
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424845
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10664
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336940
Składniki
Ziemniaki i jedną cebulę ścieramy na drobnej tarce jarzynowej, lekko odciskamy. Dodajemy jajka, jedną łyżkę mąki, sól i pieprz. Mieszamy, partiami smażymy placki na rozgrzanym oleju.
Drugą, pokrojoną w kosteczkę cebulę, szklimy na łyżce oleju. Na tym samym tłuszczu przesmażamy pokrojone w kostkę mięso, mieszamy z cebulą. Na koniec dodajemy pokrojone w kostkę papryki, koncentrat pomidorowy, listek laurowy, sól, pieprz, majeranek, paprykę w proszku i osączoną kukurydzę. Dusimy do miękkości wszystkich składników.
Z łyżki masła i reszty mąki robimy zasmażkę, którą zaciągamy farsz. Placki podajemy z farszem.
Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej porcji około 2,50 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji 366 kcal. Białko 5,7 g/Tłuszcz 16 g/Węglowodany 25 gŹródło: Rewia