Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placek szwajcarski z parówkami"
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 473
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 201
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 473
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 201
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
Ciasto: ziemniaki wyszoruj pod bieżącą wodą. Gotuj w łupinach w osolonym wrzątku około 10 min, (powinny być lekko twarde). Wyjmij, przestudź, obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Dodaj rozpuszczone masło, mąkę, olej i przyprawy. Mieszaj, aż tłuszcz oblepi ziemniaki.
Obłożenie: grzyby oczyść, posiekaj. Wrzuć na suchą patelnię. Cebulę obierz, posiekaj, parówki potnij w plasterki. Gdy grzyby się zrumienią, dodaj masło i cebulę. Po 3 min wrzuć parówki. Gdy zaczną się zwijać, przełóż do miski. Na tej samej patelni usmaż 2-3 duże placki z ciasta z ziemniaków.
Na każdy placek nałóż porcję farszu i pokrojone pomidorki. Posyp żółtym serem. Zapiekaj 5 minut w 160°C. Podaj posypane natką.Źródło: Naj