Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placek szwajcarski z parówkami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12394
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13300
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5639
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12394
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13300
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5639
Składniki
Ciasto: ziemniaki wyszoruj pod bieżącą wodą. Gotuj w łupinach w osolonym wrzątku około 10 min, (powinny być lekko twarde). Wyjmij, przestudź, obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Dodaj rozpuszczone masło, mąkę, olej i przyprawy. Mieszaj, aż tłuszcz oblepi ziemniaki.
Obłożenie: grzyby oczyść, posiekaj. Wrzuć na suchą patelnię. Cebulę obierz, posiekaj, parówki potnij w plasterki. Gdy grzyby się zrumienią, dodaj masło i cebulę. Po 3 min wrzuć parówki. Gdy zaczną się zwijać, przełóż do miski. Na tej samej patelni usmaż 2-3 duże placki z ciasta z ziemniaków.
Na każdy placek nałóż porcję farszu i pokrojone pomidorki. Posyp żółtym serem. Zapiekaj 5 minut w 160°C. Podaj posypane natką.Źródło: Naj