Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placek szwajcarski z parówkami"
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu w wersji świą...
Odsłon: 620
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 2660
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1891
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 1226
Świąteczne smaki.
Odsłon: 170
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 1743
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu w wersji świą...
Odsłon: 620
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 2660
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1891
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 1226
Świąteczne smaki.
Odsłon: 170
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 1743
Składniki
Ciasto: ziemniaki wyszoruj pod bieżącą wodą. Gotuj w łupinach w osolonym wrzątku około 10 min, (powinny być lekko twarde). Wyjmij, przestudź, obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Dodaj rozpuszczone masło, mąkę, olej i przyprawy. Mieszaj, aż tłuszcz oblepi ziemniaki.
Obłożenie: grzyby oczyść, posiekaj. Wrzuć na suchą patelnię. Cebulę obierz, posiekaj, parówki potnij w plasterki. Gdy grzyby się zrumienią, dodaj masło i cebulę. Po 3 min wrzuć parówki. Gdy zaczną się zwijać, przełóż do miski. Na tej samej patelni usmaż 2-3 duże placki z ciasta z ziemniaków.
Na każdy placek nałóż porcję farszu i pokrojone pomidorki. Posyp żółtym serem. Zapiekaj 5 minut w 160°C. Podaj posypane natką.Źródło: Naj