Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placek szwajcarski z parówkami"
Ciasto: ziemniaki wyszoruj pod bieżącą wodą. Gotuj w łupinach w osolonym wrzątku około 10 min, (powinny być lekko twarde). Wyjmij, przestudź, obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Dodaj rozpuszczone masło, mąkę, olej i przyprawy. Mieszaj, aż tłuszcz oblepi ziemniaki.
Obłożenie: grzyby oczyść, posiekaj. Wrzuć na suchą patelnię. Cebulę obierz, posiekaj, parówki potnij w plasterki. Gdy grzyby się zrumienią, dodaj masło i cebulę. Po 3 min wrzuć parówki. Gdy zaczną się zwijać, przełóż do miski. Na tej samej patelni usmaż 2-3 duże placki z ciasta z ziemniaków.
Na każdy placek nałóż porcję farszu i pokrojone pomidorki. Posyp żółtym serem. Zapiekaj 5 minut w 160°C. Podaj posypane natką.Źródło: Naj
Na prawdę szybka wersja popularnej tortilli. O wiele zdrowsza od tej kupowane...
Odsłon: 21547
Kalarepa jest warzywem które coraz częściej zaczyna gościć w moim menu. W ty...
Odsłon: 5535
Pyszne bułki parowane. Cieplutkie, z sosami, mogą być formą słodszego obiadu...
Odsłon: 142
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 30
Sałatka z dodatkiem serka wiejskiego. Idealna np. do grilla
Odsłon: 53
Pyszne bułki parowane. Cieplutkie, z sosami, mogą być formą słodszego obiadu...
Odsłon: 142
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 30
Sałatka z dodatkiem serka wiejskiego. Idealna np. do grilla
Odsłon: 53
Składniki
Ciasto: ziemniaki wyszoruj pod bieżącą wodą. Gotuj w łupinach w osolonym wrzątku około 10 min, (powinny być lekko twarde). Wyjmij, przestudź, obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Dodaj rozpuszczone masło, mąkę, olej i przyprawy. Mieszaj, aż tłuszcz oblepi ziemniaki.
Obłożenie: grzyby oczyść, posiekaj. Wrzuć na suchą patelnię. Cebulę obierz, posiekaj, parówki potnij w plasterki. Gdy grzyby się zrumienią, dodaj masło i cebulę. Po 3 min wrzuć parówki. Gdy zaczną się zwijać, przełóż do miski. Na tej samej patelni usmaż 2-3 duże placki z ciasta z ziemniaków.
Na każdy placek nałóż porcję farszu i pokrojone pomidorki. Posyp żółtym serem. Zapiekaj 5 minut w 160°C. Podaj posypane natką.Źródło: Naj
Przepisy Dania główne
Dania główne
Klopsiki z piekarnika
Dania główne
Rolady z jajecznicą
Dania główne
Młoda kapusta z mięsem
Dania główne
Ziemniaki zapiekane z młodą kapusta i mini kotleciki mielone w sosie pomidorowym
Klopsiki z piekarnika
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 30
Rolady z jajecznicą
Polecam smaczne rolady z piersi kurczaka, rolady trochę w innym wydaniu bo z...
Odsłon: 150