Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placek z warzywami oraz fetą"
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 140
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2771
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3617
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 541
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 7242
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 140
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2771
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3617
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 541
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 7242
Składniki
Marchewki obierz, opłucz, pokrój wzdłuż w cienkie plasterki. Paprykę rozetnij, usuń pestki. Strąk umyj, pokrój w paseczki. Cebule i czosnek obierz. Czosnek potnij na cząstki, a cebulę - w plasterki. Pieczarki oczyść, większe sztuki potnij na połówki, małe pozostaw w całości.
Przygotowane wrzuć do miseczki. Posyp solą i pieprzem. Skrop oliwą. Wymieszaj. Potem rozłóż na blasze przykrytej pergaminem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Piecz 35-40 minut. Rozmaryn opłucz, osusz, oderwij igiełki od gałązek. Boczek pokrój w kosteczkę.
Igiełki rozmarynu posiekaj, wymieszaj ze śmietaną. Przypraw solą i pieprzem. Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieć. Rozwałkuj.
Blachę 32 x 38 cm wyłóż pergaminem. Spód wylep drożdżowym plackiem. Na cieście rozłóż podpieczone i kawałki pomidorków. Posmaruj śmietaną z rozmarynem. Posyp pokruszonym serem feta i kosteczkami boczku. Piecz 15-20 minut w 225 st.Źródło: Tina