Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placek z warzywami oraz fetą"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 34
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 21
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 167
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 225
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 774
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 34
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 21
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 167
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 225
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 774
Składniki
Marchewki obierz, opłucz, pokrój wzdłuż w cienkie plasterki. Paprykę rozetnij, usuń pestki. Strąk umyj, pokrój w paseczki. Cebule i czosnek obierz. Czosnek potnij na cząstki, a cebulę - w plasterki. Pieczarki oczyść, większe sztuki potnij na połówki, małe pozostaw w całości.
Przygotowane wrzuć do miseczki. Posyp solą i pieprzem. Skrop oliwą. Wymieszaj. Potem rozłóż na blasze przykrytej pergaminem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Piecz 35-40 minut. Rozmaryn opłucz, osusz, oderwij igiełki od gałązek. Boczek pokrój w kosteczkę.
Igiełki rozmarynu posiekaj, wymieszaj ze śmietaną. Przypraw solą i pieprzem. Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieć. Rozwałkuj.
Blachę 32 x 38 cm wyłóż pergaminem. Spód wylep drożdżowym plackiem. Na cieście rozłóż podpieczone i kawałki pomidorków. Posmaruj śmietaną z rozmarynem. Posyp pokruszonym serem feta i kosteczkami boczku. Piecz 15-20 minut w 225 st.Źródło: Tina