Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placek z warzywami oraz fetą"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113609
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113609
Składniki
Marchewki obierz, opłucz, pokrój wzdłuż w cienkie plasterki. Paprykę rozetnij, usuń pestki. Strąk umyj, pokrój w paseczki. Cebule i czosnek obierz. Czosnek potnij na cząstki, a cebulę - w plasterki. Pieczarki oczyść, większe sztuki potnij na połówki, małe pozostaw w całości.
Przygotowane wrzuć do miseczki. Posyp solą i pieprzem. Skrop oliwą. Wymieszaj. Potem rozłóż na blasze przykrytej pergaminem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Piecz 35-40 minut. Rozmaryn opłucz, osusz, oderwij igiełki od gałązek. Boczek pokrój w kosteczkę.
Igiełki rozmarynu posiekaj, wymieszaj ze śmietaną. Przypraw solą i pieprzem. Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieć. Rozwałkuj.
Blachę 32 x 38 cm wyłóż pergaminem. Spód wylep drożdżowym plackiem. Na cieście rozłóż podpieczone i kawałki pomidorków. Posmaruj śmietaną z rozmarynem. Posyp pokruszonym serem feta i kosteczkami boczku. Piecz 15-20 minut w 225 st.Źródło: Tina