Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
świetna alternatywa dla placków ziemniaczanych, smaczna i pełna wartości odżywczych
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7521
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2492
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7521
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2492
Składniki
Płatki i mąkę wymieszać w misce; dodawać stopniowo tyle mleka, aby uzyskać ciasto o konsystencji jak na klasyczne placki ziemniaczane. Odstawić na 1 godz. w chłodne miejsce, aby masa napęczniała. Przed smażeniem dodać jajko, majeranek, przeciśnięty przez praskę czosnek i sól. Dobrze wymieszać. Nakładać łyżką na petelnię z rozgrzanym olejem i smażyć z obu stron na złoty kolor, jak placki ziemniaczane. Serwować jak placki ziemniczane - z sałatką, polane śmietaną czy sosem (grzybowy, pomidorowy, czosnkowy) albo jako dodatek do mięs w sosie.