Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
świetna alternatywa dla placków ziemniaczanych, smaczna i pełna wartości odżywczych
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2986
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422088
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2227
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2986
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422088
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2227
Składniki
Płatki i mąkę wymieszać w misce; dodawać stopniowo tyle mleka, aby uzyskać ciasto o konsystencji jak na klasyczne placki ziemniaczane. Odstawić na 1 godz. w chłodne miejsce, aby masa napęczniała. Przed smażeniem dodać jajko, majeranek, przeciśnięty przez praskę czosnek i sól. Dobrze wymieszać. Nakładać łyżką na petelnię z rozgrzanym olejem i smażyć z obu stron na złoty kolor, jak placki ziemniaczane. Serwować jak placki ziemniczane - z sałatką, polane śmietaną czy sosem (grzybowy, pomidorowy, czosnkowy) albo jako dodatek do mięs w sosie.