Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 181
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 117
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2646
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 107668
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 181
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 117
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2646
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 107668
Składniki
Pierś z kurczaka rozmrażamy i kroimy w dość grubą kostkę. Wrzucamy do miseczki.
Ser ścieramy na tarce na grubych oczkach, lub kroimy w kostkę. Łatwiej zetrzeć, ale jest drobny, trudniej pokroić, ale jest smaczniej :D Dodajemy do miski z kurczakiem.
Dodajemy jajka, majonez, musztardę. Mieszamy, dość dobrze.
Dodajemy przyprawy, koperek i wkładamy masę na 30 min do lodówki.
Po wyciągnięciu dodajemy obie mąki. Formujemy małe placuszki lub duże kotleciki, jak kto woli. Obtaczamy w mące i lekko ściskamy, następnie w jajku, bułce tartej i ponownie ściskamy, żeby nam się nie rozpadły. Dajemy na gorący olej i smażymy.
Najlepiej smakują z zieloną sałatką z sosem chrzanowym! Smacznego :)