Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 932
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13565
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 932
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13565
Składniki
Pierś z kurczaka rozmrażamy i kroimy w dość grubą kostkę. Wrzucamy do miseczki.
Ser ścieramy na tarce na grubych oczkach, lub kroimy w kostkę. Łatwiej zetrzeć, ale jest drobny, trudniej pokroić, ale jest smaczniej :D Dodajemy do miski z kurczakiem.
Dodajemy jajka, majonez, musztardę. Mieszamy, dość dobrze.
Dodajemy przyprawy, koperek i wkładamy masę na 30 min do lodówki.
Po wyciągnięciu dodajemy obie mąki. Formujemy małe placuszki lub duże kotleciki, jak kto woli. Obtaczamy w mące i lekko ściskamy, następnie w jajku, bułce tartej i ponownie ściskamy, żeby nam się nie rozpadły. Dajemy na gorący olej i smażymy.
Najlepiej smakują z zieloną sałatką z sosem chrzanowym! Smacznego :)