Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19308
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13066
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1713
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232173
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19308
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13066
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1713
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232173
Składniki
Pierś z kurczaka rozmrażamy i kroimy w dość grubą kostkę. Wrzucamy do miseczki.
Ser ścieramy na tarce na grubych oczkach, lub kroimy w kostkę. Łatwiej zetrzeć, ale jest drobny, trudniej pokroić, ale jest smaczniej :D Dodajemy do miski z kurczakiem.
Dodajemy jajka, majonez, musztardę. Mieszamy, dość dobrze.
Dodajemy przyprawy, koperek i wkładamy masę na 30 min do lodówki.
Po wyciągnięciu dodajemy obie mąki. Formujemy małe placuszki lub duże kotleciki, jak kto woli. Obtaczamy w mące i lekko ściskamy, następnie w jajku, bułce tartej i ponownie ściskamy, żeby nam się nie rozpadły. Dajemy na gorący olej i smażymy.
Najlepiej smakują z zieloną sałatką z sosem chrzanowym! Smacznego :)