Do góry

Dania główne Przepis na:

Placki ziemniaczane

Placki ziemniaczane

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 125

Dodano:

Odsłon: 3244

Najlepiej smakują z młodych ziemniaków, ale i z tych starszych też nie są złe.

Składniki

  • ziemniaki, 6-8szt
  • cebula, 4szt
  • ser żółty, 30dkg
  • jajka, 3-4szt
  • mąka, ok 4łyżek
  • vegeta
  • pieprz
  • gęsta śmietana 18%
  • olej do smażenia
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Placki ziemniaczane

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obrać i zetrzeć na grubej tarce, cebulę i żółty ser również ścieramy na grubej tarce. Do tych składników dodajemy mąkę, jajka. Przyprawiamy vegetą i pieprzem wg uznania. Moim domownikom smakują bardziej pikantne. Kładziemy małymi porcjami na rozgrzany olej. Podajemy z gęstą śmietaną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń