Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, szybkie do zrobienia, można podawać z gulaszem, sosem, śmietaną, a i na słodko z cukrem. Ja podaję ze śmietaną, sosem jogurtowo-czosnkowym lub sosem grzybowym jak dziś
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 995
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 864
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12645
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 995
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 864
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12645
Składniki
Ziemniaki i cebulę zetrzeć na drobnej tarce na miazgę, cukinię na grubej tarce na wiórki. Nadmiar płynu odlać (ja tego nie robię, daję po prostu więcej mąki pszennej albo dodatkowo łyżkę mąki ziemniaczanej). Wbić jajka, wymieszać z mąką i przyprawami. Wlać na patelnię ok. 0,3cm oleju, rozgrzać i zostawić na średnim ogniu. Łyżką nakładać ciasto na rozgrzany olej (najpierw jeden 'placek kontrolny' - ciasto ma się zacząć od razu smażyć, ale bez nadmiernego pryskania).
Placki wykładać na papierowe ręczniki, olej na patelni uzupełniać w miarę ubywania.