Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Baardzo dobre
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1949
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1635
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2617
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1949
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1635
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2617
Składniki
ziemniaki i cebulę starłam na tarce o malutkich ''''oczkach", wbiłam jajo posoliłam i dodałam mąkę. Usmażyłam na rozgrzanym oleju na złoto.
Mięso pokroiłam w kostkę, podsmażyłam na oleju z cebulą i czosnkiem, przyprawiłam, kurki umyłam i dodałam do mięsa, podlałam to wodą i dusiłam na ogniu ok 1,5 godziny, zabieliłam śmietaną i posypałam natką pietruszki.
Na usmażony gorący placek wyłożyłam mięso i kurki, polałam sosem.