Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Baardzo dobre
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 39
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 835
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2106
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4106
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 39
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 835
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2106
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4106
Składniki
ziemniaki i cebulę starłam na tarce o malutkich ''''oczkach", wbiłam jajo posoliłam i dodałam mąkę. Usmażyłam na rozgrzanym oleju na złoto.
Mięso pokroiłam w kostkę, podsmażyłam na oleju z cebulą i czosnkiem, przyprawiłam, kurki umyłam i dodałam do mięsa, podlałam to wodą i dusiłam na ogniu ok 1,5 godziny, zabieliłam śmietaną i posypałam natką pietruszki.
Na usmażony gorący placek wyłożyłam mięso i kurki, polałam sosem.