Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Baardzo dobre
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 2087
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1236
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 47
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 62
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 64
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 56
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 2087
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1236
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 47
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 62
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 64
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 56
Składniki
ziemniaki i cebulę starłam na tarce o malutkich ''''oczkach", wbiłam jajo posoliłam i dodałam mąkę. Usmażyłam na rozgrzanym oleju na złoto.
Mięso pokroiłam w kostkę, podsmażyłam na oleju z cebulą i czosnkiem, przyprawiłam, kurki umyłam i dodałam do mięsa, podlałam to wodą i dusiłam na ogniu ok 1,5 godziny, zabieliłam śmietaną i posypałam natką pietruszki.
Na usmażony gorący placek wyłożyłam mięso i kurki, polałam sosem.