Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Baardzo dobre
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5643
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 942
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32025
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 84
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5643
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 942
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32025
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 84
Składniki
ziemniaki i cebulę starłam na tarce o malutkich ''''oczkach", wbiłam jajo posoliłam i dodałam mąkę. Usmażyłam na rozgrzanym oleju na złoto.
Mięso pokroiłam w kostkę, podsmażyłam na oleju z cebulą i czosnkiem, przyprawiłam, kurki umyłam i dodałam do mięsa, podlałam to wodą i dusiłam na ogniu ok 1,5 godziny, zabieliłam śmietaną i posypałam natką pietruszki.
Na usmażony gorący placek wyłożyłam mięso i kurki, polałam sosem.