Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
niepowtarzalny smak, łatwe i szybkie w przygotowaniu
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 109
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 319
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2681
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 109
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 319
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2681
Składniki
Ziemniaki obieramy, ścieramy razem z cebulą na tarce na drobnych oczkach.
Dodajemy sól, pieprz smaku oraz mąkę.
Dokładnie mieszamy i smażymy nasze placki na oleju.
Rozmrożony szpinak odparowujemy na patelni.
Dodajemy łyżkę masła, czosnek, sól i gałkę muszkatołową. Dusimy około 10 minut.
Dodajemy łyżkę śmietany i dusimy jeszcze około 5 minut.
Tak przygotowany szpinak kładziemy na usmażone wcześniej placki ziemniaczane.
Smażymy jajka i kładziemy na szpinak.