Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
niepowtarzalny smak, łatwe i szybkie w przygotowaniu
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 102597
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1996
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5857
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5849
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 102597
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1996
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5857
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5849
Składniki
Ziemniaki obieramy, ścieramy razem z cebulą na tarce na drobnych oczkach.
Dodajemy sól, pieprz smaku oraz mąkę.
Dokładnie mieszamy i smażymy nasze placki na oleju.
Rozmrożony szpinak odparowujemy na patelni.
Dodajemy łyżkę masła, czosnek, sól i gałkę muszkatołową. Dusimy około 10 minut.
Dodajemy łyżkę śmietany i dusimy jeszcze około 5 minut.
Tak przygotowany szpinak kładziemy na usmażone wcześniej placki ziemniaczane.
Smażymy jajka i kładziemy na szpinak.