Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
niepowtarzalny smak, łatwe i szybkie w przygotowaniu
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2118
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1825
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2118
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1825
Składniki
Ziemniaki obieramy, ścieramy razem z cebulą na tarce na drobnych oczkach.
Dodajemy sól, pieprz smaku oraz mąkę.
Dokładnie mieszamy i smażymy nasze placki na oleju.
Rozmrożony szpinak odparowujemy na patelni.
Dodajemy łyżkę masła, czosnek, sól i gałkę muszkatołową. Dusimy około 10 minut.
Dodajemy łyżkę śmietany i dusimy jeszcze około 5 minut.
Tak przygotowany szpinak kładziemy na usmażone wcześniej placki ziemniaczane.
Smażymy jajka i kładziemy na szpinak.