Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alternatywa dla placków ziemniaczanych. Bardzo szybkie, tanie i smaczne!!!
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 336
Po urlopie zostają wspomnienia nie tylko na zdjęciach :) Słoweńsko-chorwacka...
Odsłon: 91
Bowl to pożywne, zdrowe i lekkie danie, które możemy przygotować z naszych ul...
Odsłon: 331
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 227
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 336
Po urlopie zostają wspomnienia nie tylko na zdjęciach :) Słoweńsko-chorwacka...
Odsłon: 91
Bowl to pożywne, zdrowe i lekkie danie, które możemy przygotować z naszych ul...
Odsłon: 331
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 227
Składniki
Dynię obieramy ze skórki i usuwamy wnętrze tak aby pozostał sam miąższ, następnie albo ją ścieramy na tarce o drobnych oczkach albo miksujemy blenderem. Do przetartej dyni dodajemy cukier waniliowy, jajka i mąkę, i tu uwaga:ilość maki zależy od soczystości dyni, jeżeli jest ona bardzo soczysta to należy dodać trochę więcej mąki. po wymieszaniu składników masa powinna mieć konsystencję pół gęstą taką mniej więcej jak na placki ziemniaczane. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na złoty kolor okrągłe placuszki delikatnie je przewracając. Można podawać polane gęstą śmietaną i posypane cukrem lub posypane cukrem pudrem. Danie jest bardzo delikatne i smaczne. Polecam.