Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alternatywa dla placków ziemniaczanych. Bardzo szybkie, tanie i smaczne!!!
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 131
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1594
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 337
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 131
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1594
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 337
Składniki
Dynię obieramy ze skórki i usuwamy wnętrze tak aby pozostał sam miąższ, następnie albo ją ścieramy na tarce o drobnych oczkach albo miksujemy blenderem. Do przetartej dyni dodajemy cukier waniliowy, jajka i mąkę, i tu uwaga:ilość maki zależy od soczystości dyni, jeżeli jest ona bardzo soczysta to należy dodać trochę więcej mąki. po wymieszaniu składników masa powinna mieć konsystencję pół gęstą taką mniej więcej jak na placki ziemniaczane. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na złoty kolor okrągłe placuszki delikatnie je przewracając. Można podawać polane gęstą śmietaną i posypane cukrem lub posypane cukrem pudrem. Danie jest bardzo delikatne i smaczne. Polecam.