Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alternatywa dla placków ziemniaczanych. Bardzo szybkie, tanie i smaczne!!!
Sernik królewski z brzoskwiniami to wyśmienite, klasyczne ciasto serowe na kr...
Odsłon: 24936
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 131
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 88
Spaghetti carbonara to jedno z popularnych dań kuchni włoskiej. W oryginalnej...
Odsłon: 562
Sernik królewski z brzoskwiniami to wyśmienite, klasyczne ciasto serowe na kr...
Odsłon: 24936
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 131
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 88
Spaghetti carbonara to jedno z popularnych dań kuchni włoskiej. W oryginalnej...
Odsłon: 562
Składniki
Dynię obieramy ze skórki i usuwamy wnętrze tak aby pozostał sam miąższ, następnie albo ją ścieramy na tarce o drobnych oczkach albo miksujemy blenderem. Do przetartej dyni dodajemy cukier waniliowy, jajka i mąkę, i tu uwaga:ilość maki zależy od soczystości dyni, jeżeli jest ona bardzo soczysta to należy dodać trochę więcej mąki. po wymieszaniu składników masa powinna mieć konsystencję pół gęstą taką mniej więcej jak na placki ziemniaczane. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na złoty kolor okrągłe placuszki delikatnie je przewracając. Można podawać polane gęstą śmietaną i posypane cukrem lub posypane cukrem pudrem. Danie jest bardzo delikatne i smaczne. Polecam.