Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alternatywa dla placków ziemniaczanych. Bardzo szybkie, tanie i smaczne!!!
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 411
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 273
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1431
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 411
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 273
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1431
Składniki
Dynię obieramy ze skórki i usuwamy wnętrze tak aby pozostał sam miąższ, następnie albo ją ścieramy na tarce o drobnych oczkach albo miksujemy blenderem. Do przetartej dyni dodajemy cukier waniliowy, jajka i mąkę, i tu uwaga:ilość maki zależy od soczystości dyni, jeżeli jest ona bardzo soczysta to należy dodać trochę więcej mąki. po wymieszaniu składników masa powinna mieć konsystencję pół gęstą taką mniej więcej jak na placki ziemniaczane. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na złoty kolor okrągłe placuszki delikatnie je przewracając. Można podawać polane gęstą śmietaną i posypane cukrem lub posypane cukrem pudrem. Danie jest bardzo delikatne i smaczne. Polecam.