Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 5
Dodano: 13.11.2009
Odsłon: 933
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
jogurt,żółtka,cukier,cukier wan. wymieszać , dodać sypkie składniki i ubite na sztywną pianę białka,
dodać obrane i starte na dużych oczkach jabłka, mogą być pokrojone w kostkę lub cienkie plasterki, jak wolisz
zostawiamy ciasto na pół godz. do 1 godz. i smazymy na średnim ogniu
są pyszne lekko przestudzone z herbatąz cytryną na jesienny obiad lub podwieczorek
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

LIDECZKA 06 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Sodowe placki na pewno są smakowite i mają niepowtarzalny smak. Ja, do wyrośnięcia placków nie używam sztucznych środków, lecz po prostu ubitej na sztywno piany z białek. Placki są puszyste, pyszne.0 Kto głosował? | Odpowiedz