Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest fajne danie bo niby zwykła oklepana pierś z kurczaka, a inaczej. I lubią te kotleciki nawet ci, co niespecjalnie przepadają za drobiem (pozdrawiam Tatusia!)
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 51
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3606
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 129
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 860
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 51
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3606
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 129
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 860
Składniki
Pierś z kurczaka nalezy pokroić w kostkę max 1x1 cm, ale lepiej drobniej. Pieczarki posiekać zupełnie drobno. Wrzucić i wymieszać pozostałe składniki, ja ostatnio zamiast koperku dorzuciłam rzeżuchy, która mi została z Wielkanocy i też fajnie było. A przyprawiłam na sposób indyjski (ja mam akurat garam masala i tego użyłam, ale może być też np curry+ czosnek+imbir). Formować kotleciki, nie za duże bo konsystencja masy jest mało zwarta i mogą się na patelni rozpadać. Smażyć z obu stron na gorącym oleju, ale raczej powoli, bo mają się nie tylko podsmazyć z wierzchu ale i w środku. Smacznego. Polecam do nich żurawinę lub borówki :-)