Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest fajne danie bo niby zwykła oklepana pierś z kurczaka, a inaczej. I lubią te kotleciki nawet ci, co niespecjalnie przepadają za drobiem (pozdrawiam Tatusia!)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1045
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 973
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12870
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1045
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 973
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12870
Składniki
Pierś z kurczaka nalezy pokroić w kostkę max 1x1 cm, ale lepiej drobniej. Pieczarki posiekać zupełnie drobno. Wrzucić i wymieszać pozostałe składniki, ja ostatnio zamiast koperku dorzuciłam rzeżuchy, która mi została z Wielkanocy i też fajnie było. A przyprawiłam na sposób indyjski (ja mam akurat garam masala i tego użyłam, ale może być też np curry+ czosnek+imbir). Formować kotleciki, nie za duże bo konsystencja masy jest mało zwarta i mogą się na patelni rozpadać. Smażyć z obu stron na gorącym oleju, ale raczej powoli, bo mają się nie tylko podsmazyć z wierzchu ale i w środku. Smacznego. Polecam do nich żurawinę lub borówki :-)