Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Podudzia po hawajsku"
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 736
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424840
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10662
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 736
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424840
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10662
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Składniki
Czas przygotowania 40 minut. Cena porcji ok. 2,50 zł.
Przygotowujemy marynatę: sok z pomarańczy mieszamy z oliwą, dodajemy starty imbir oraz kolendrę i plasterki cytrusów. Doprawiamy solą i pieprzem. Marynatą zalewamy podudzia, przykrywamy i odstawiamy na przynajmniej 12 godzin do lodówki.
Mięso pieczemy na grillu ok. 20 minut, polewając co jakiś czas marynatą. Plastry owoców z marynaty także możemy upiec na grillu.
Przygotowujemy salsę: plastry ananasa odsączamy z zalewy. Pomarańczę obieramy. Owoce i paprykę kroimy w kostkę, mieszamy. Doprawiamy chili, cukrem i sokiem z limonki, mieszamy.
Na talerze wykładamy podudzia – 2 na porcję, i 2 łyżki salsy. Możemy również podać z tostami z pełnego ziarna.
Wartość odżywcza porcji 337 kcal Białko 25 g/Tłuszcz 24 g/Węglowodany 17 gŹródło: Rewia