Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Podudzia po hawajsku"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12350
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1392
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13221
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5475
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12350
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1392
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13221
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5475
Składniki
Czas przygotowania 40 minut. Cena porcji ok. 2,50 zł.
Przygotowujemy marynatę: sok z pomarańczy mieszamy z oliwą, dodajemy starty imbir oraz kolendrę i plasterki cytrusów. Doprawiamy solą i pieprzem. Marynatą zalewamy podudzia, przykrywamy i odstawiamy na przynajmniej 12 godzin do lodówki.
Mięso pieczemy na grillu ok. 20 minut, polewając co jakiś czas marynatą. Plastry owoców z marynaty także możemy upiec na grillu.
Przygotowujemy salsę: plastry ananasa odsączamy z zalewy. Pomarańczę obieramy. Owoce i paprykę kroimy w kostkę, mieszamy. Doprawiamy chili, cukrem i sokiem z limonki, mieszamy.
Na talerze wykładamy podudzia – 2 na porcję, i 2 łyżki salsy. Możemy również podać z tostami z pełnego ziarna.
Wartość odżywcza porcji 337 kcal Białko 25 g/Tłuszcz 24 g/Węglowodany 17 gŹródło: Rewia