Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Podudzia po hawajsku"
Czas przygotowania 40 minut. Cena porcji ok. 2,50 zł.
Przygotowujemy marynatę: sok z pomarańczy mieszamy z oliwą, dodajemy starty imbir oraz kolendrę i plasterki cytrusów. Doprawiamy solą i pieprzem. Marynatą zalewamy podudzia, przykrywamy i odstawiamy na przynajmniej 12 godzin do lodówki.
Mięso pieczemy na grillu ok. 20 minut, polewając co jakiś czas marynatą. Plastry owoców z marynaty także możemy upiec na grillu.
Przygotowujemy salsę: plastry ananasa odsączamy z zalewy. Pomarańczę obieramy. Owoce i paprykę kroimy w kostkę, mieszamy. Doprawiamy chili, cukrem i sokiem z limonki, mieszamy.
Na talerze wykładamy podudzia – 2 na porcję, i 2 łyżki salsy. Możemy również podać z tostami z pełnego ziarna.
Wartość odżywcza porcji 337 kcal Białko 25 g/Tłuszcz 24 g/Węglowodany 17 gŹródło: Rewia
Bardzo szybkie i proste danie. Idealnie nadaje się do zabrania w pudełku do p...
Odsłon: 2118
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 218
Eksplozja smaków! Wytrawne dodatki podkreślają tylko słodycz owocu a może być...
Odsłon: 61
Bardzo smaczna i pożywna sałatka warzywna z dodatkiem wędzonego kurczaka. Opr...
Odsłon: 88
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 58
Bardzo szybkie i proste danie. Idealnie nadaje się do zabrania w pudełku do p...
Odsłon: 2118
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 218
Eksplozja smaków! Wytrawne dodatki podkreślają tylko słodycz owocu a może być...
Odsłon: 61
Bardzo smaczna i pożywna sałatka warzywna z dodatkiem wędzonego kurczaka. Opr...
Odsłon: 88
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 58
Składniki
Czas przygotowania 40 minut. Cena porcji ok. 2,50 zł.
Przygotowujemy marynatę: sok z pomarańczy mieszamy z oliwą, dodajemy starty imbir oraz kolendrę i plasterki cytrusów. Doprawiamy solą i pieprzem. Marynatą zalewamy podudzia, przykrywamy i odstawiamy na przynajmniej 12 godzin do lodówki.
Mięso pieczemy na grillu ok. 20 minut, polewając co jakiś czas marynatą. Plastry owoców z marynaty także możemy upiec na grillu.
Przygotowujemy salsę: plastry ananasa odsączamy z zalewy. Pomarańczę obieramy. Owoce i paprykę kroimy w kostkę, mieszamy. Doprawiamy chili, cukrem i sokiem z limonki, mieszamy.
Na talerze wykładamy podudzia – 2 na porcję, i 2 łyżki salsy. Możemy również podać z tostami z pełnego ziarna.
Wartość odżywcza porcji 337 kcal Białko 25 g/Tłuszcz 24 g/Węglowodany 17 gŹródło: Rewia
Przepisy Dania główne
Dania główne
Smażone kurze bioderka, ziemniaki i marynowane ogóreczki.
Dania główne
Klopsiki z piekarnika
Dania główne
Rolady z jajecznicą
Dania główne
Młoda kapusta z mięsem
Smażone kurze bioderka, ziemniaki i marynowane ogóreczki.
Smakowite kawałki kurczaka smażone, podane z ziemniakami polanymi tłuszczem i...
Odsłon: 17
Klopsiki z piekarnika
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 218