Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Podudzia po hawajsku"
Kapusta pekińska z jabłkiem, marchewką i cebulą polana prostym sosem winegret...
Odsłon: 97
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 937
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 323
Kapusta pekińska z jabłkiem, marchewką i cebulą polana prostym sosem winegret...
Odsłon: 97
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 937
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 323
Składniki
Czas przygotowania 40 minut. Cena porcji ok. 2,50 zł.
Przygotowujemy marynatę: sok z pomarańczy mieszamy z oliwą, dodajemy starty imbir oraz kolendrę i plasterki cytrusów. Doprawiamy solą i pieprzem. Marynatą zalewamy podudzia, przykrywamy i odstawiamy na przynajmniej 12 godzin do lodówki.
Mięso pieczemy na grillu ok. 20 minut, polewając co jakiś czas marynatą. Plastry owoców z marynaty także możemy upiec na grillu.
Przygotowujemy salsę: plastry ananasa odsączamy z zalewy. Pomarańczę obieramy. Owoce i paprykę kroimy w kostkę, mieszamy. Doprawiamy chili, cukrem i sokiem z limonki, mieszamy.
Na talerze wykładamy podudzia – 2 na porcję, i 2 łyżki salsy. Możemy również podać z tostami z pełnego ziarna.
Wartość odżywcza porcji 337 kcal Białko 25 g/Tłuszcz 24 g/Węglowodany 17 gŹródło: Rewia