Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne,szybkie,niskokaloryczne
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
polędwicę (ja robiłam wołową ale wieprzowa pewnie też może być) myjemy i kroimy na plastry ok.2 cm.rozbijamy delikatnie młotkiem(najlepiej drewnianym),w szklance zrobiłam mieszankę przypraw:pół łyżeczki suszonego czosnku,pół łyżeczki susz. tymianku,łyżeczka curry,łyżeczka słodkiej papryki,szczypta soli i szczypta chilli,posypać polędwicę ową mieszanką:)na talerzu zmieszać mąkę z sezamem w proporcji ok. pół na pół,polędwicę otoczyć w panierce,smażyć krótko na rozgrzanej oliwie,smacznego