Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie dla wszystkich:mlodych i starszych.
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 41
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 54
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 46
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 73
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 41
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 54
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 46
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 73
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Składniki
Poledwiczke posoli i popieprzyc.W calosci podsmazyc na dowolnym tluszczu ze wszystkich stron.Zawinac w folie i do pieca 180°C na 15 min.Po upieczeniu pozostawic 10 min. w foli,potem pokroic .W tym czasie gdy sie poledwiczka piecze,smazymy na dowolnym tluszczu pokrojona w pol i plastry cebule 10 min.Dodajemy do niej pokrojona w paski papryke.Podsmazamy 5 min. i dusimy pod przykryciem 5 min.Solimy, pieprzymy i dodajemy sok z foli,ktory wytworzyl sie podczas pieczenia miesa.Doprawiamy do smakui podajemy z ryzem albo z chlebem.