Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie dla wszystkich:mlodych i starszych.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 596
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11971
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 596
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11971
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Składniki
Poledwiczke posoli i popieprzyc.W calosci podsmazyc na dowolnym tluszczu ze wszystkich stron.Zawinac w folie i do pieca 180°C na 15 min.Po upieczeniu pozostawic 10 min. w foli,potem pokroic .W tym czasie gdy sie poledwiczka piecze,smazymy na dowolnym tluszczu pokrojona w pol i plastry cebule 10 min.Dodajemy do niej pokrojona w paski papryke.Podsmazamy 5 min. i dusimy pod przykryciem 5 min.Solimy, pieprzymy i dodajemy sok z foli,ktory wytworzyl sie podczas pieczenia miesa.Doprawiamy do smakui podajemy z ryzem albo z chlebem.