Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
można podać z pieczonymi ziemniakami i palonymi brzoskwiniami
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 785
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 785
Składniki
1. polędwiczkę pokroiłam w grube na 3cm medaliony i rozbiłam dłonią na cieńsze szycelki ( można nie rozkrawać całkowicie 2 medalionów, rozłożyć i rozbić wówczas na większy sznycelek). Posolić i popieprzyć według swojego smaku. 2. rozgrzałam patelnię , dodałm 1 łyżkę masła i trzy łyżki iliwy z oliwek, wrzuciłam obrane ząbki czosnku i smażyłam wolno około 1 min 3. gdy tłuszcz zmienił swój aromat porcjami zaczęłam smażyć medaliony z polędwiczki. Ja miałam 8 medalionów , więc w drugiej turze smazenia zdjęłam czosnek żeby się nie spalił i trzymałam w cieple z mięsem z pierwszego smażenia. 4. po usmażeniu , zdjęciu mięsa z patelki , wlałam wino i podgrzewałam do zredukowania, następnie wlałam śmietankę dokładnie wszystko mieszając, doprawiłam solą i pieprzem , 5. gdy sos zaczął gęsnieć włożyłam wszystkie sznycelki , usmażony czosnek i całość dokładnie wymieszałam z sosem, podgrzewając razem około 1 min i gotowe do podania
przygotowane mięso podałam z ziemniakami i palonymi brzoskwiniami