Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orientalne wydanie polskiej wieprzowiny, bardzo wyraziste i nietuzinkowe w smaku, nietrudne, acz wyrafinowane.
Przygotować marynatę- w misce wymieszać 2 łyżki sosu sojowego, worcestershire, starty imbir i łyżkę kartoflanki. Do marynaty wrzucić pokrojoną na półcentymetrowej grubości polędwicę, wymieszać i odstawić na pół godziny do lodówki.
Ciepły bulion, resztę sosu sojowego, kieliszek żubrówki i łyżkę kartoflanki wymieszać w garnuszku. Przygotować warzywa - cukinię pokroić w półplasterki, obrane łodygi selera naciowego pokroić w plasterki, szalotkę posiekać w piórka, czosnek w drobną kostkę.
Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić szalotkę i czosnek - chwilę zasmażać, aż poczujemy zapach, następnie wrzucić mięso razem z marynatą i smażyć na silnym ogniu, aż mięso zmieni kolor - przełożyć do rondla. Na tą samą patelnię wlać odrobinę oliwy, na rozgrzaną dodać pokrojoną w słupki paprykę i pokrojony seler naciowy - chwilę zeszklić na gorącym tłuszczu, dołożyć usmażone mięso i i 2 minuty podduszać, następnie zalać przygotowanym wcześniej bulionem. Doprowadzić do wrzenia, doprawić solą i pieprzem do smaku, od razu podawać z ryżem ugotowanym na sypko.
Co powiecie na szybki obiad z delikatnym mięsem w sosie pieczarkowym.
Odsłon: 3428
Polędwica wieprzowa ,to delikatne i smaczne mięso,odpowiednio przygotowane ,t...
Odsłon: 1426
Dziś proponuję dla Ciebie obłędnie pyszne danie obiadowe. Soczyste mięso, aro...
Odsłon: 6977
Dobry sposób na zagospodarowanie nadmiaru pomidorów, zwłaszcza dla miłośników...
Odsłon: 51030
Babeczki z jeżyną o smaku cytrynowym są wilgotne, puszyste, pełne jagód i aro...
Odsłon: 28
Pyszne młode ziemniaczki z twarożkiem ziołowym z koperkiem polecają się na ob...
Odsłon: 161
Botwina to zupa z młodych liści buraków, którą możemy przygotować tylko wiosn...
Odsłon: 371
Dobry sposób na zagospodarowanie nadmiaru pomidorów, zwłaszcza dla miłośników...
Odsłon: 51030
Babeczki z jeżyną o smaku cytrynowym są wilgotne, puszyste, pełne jagód i aro...
Odsłon: 28
Pyszne młode ziemniaczki z twarożkiem ziołowym z koperkiem polecają się na ob...
Odsłon: 161
Botwina to zupa z młodych liści buraków, którą możemy przygotować tylko wiosn...
Odsłon: 371
Składniki
Przygotować marynatę- w misce wymieszać 2 łyżki sosu sojowego, worcestershire, starty imbir i łyżkę kartoflanki. Do marynaty wrzucić pokrojoną na półcentymetrowej grubości polędwicę, wymieszać i odstawić na pół godziny do lodówki.
Ciepły bulion, resztę sosu sojowego, kieliszek żubrówki i łyżkę kartoflanki wymieszać w garnuszku. Przygotować warzywa - cukinię pokroić w półplasterki, obrane łodygi selera naciowego pokroić w plasterki, szalotkę posiekać w piórka, czosnek w drobną kostkę.
Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić szalotkę i czosnek - chwilę zasmażać, aż poczujemy zapach, następnie wrzucić mięso razem z marynatą i smażyć na silnym ogniu, aż mięso zmieni kolor - przełożyć do rondla. Na tą samą patelnię wlać odrobinę oliwy, na rozgrzaną dodać pokrojoną w słupki paprykę i pokrojony seler naciowy - chwilę zeszklić na gorącym tłuszczu, dołożyć usmażone mięso i i 2 minuty podduszać, następnie zalać przygotowanym wcześniej bulionem. Doprowadzić do wrzenia, doprawić solą i pieprzem do smaku, od razu podawać z ryżem ugotowanym na sypko.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Polędwica na warzywach
Dania główne
Gołąbki z kapusty włoskiej
Dania główne
Domowy kebab najlepszy na świecie
Dania główne
Gołąbki w mojej odsłonie
Polędwica na warzywach
Moim zdaniem przepis idealny dla osób wymagających oraz tych którzy chcą robi...
Odsłon: 7
Gołąbki z kapusty włoskiej
Gołąbki z kapusty włoskiej mają swoich zwolenników i przeciwników. Z pewności...
Odsłon: 168