Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orientalne wydanie polskiej wieprzowiny, bardzo wyraziste i nietuzinkowe w smaku, nietrudne, acz wyrafinowane.
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2148
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 168
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2148
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 168
Składniki
Przygotować marynatę- w misce wymieszać 2 łyżki sosu sojowego, worcestershire, starty imbir i łyżkę kartoflanki. Do marynaty wrzucić pokrojoną na półcentymetrowej grubości polędwicę, wymieszać i odstawić na pół godziny do lodówki.
Ciepły bulion, resztę sosu sojowego, kieliszek żubrówki i łyżkę kartoflanki wymieszać w garnuszku. Przygotować warzywa - cukinię pokroić w półplasterki, obrane łodygi selera naciowego pokroić w plasterki, szalotkę posiekać w piórka, czosnek w drobną kostkę.
Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić szalotkę i czosnek - chwilę zasmażać, aż poczujemy zapach, następnie wrzucić mięso razem z marynatą i smażyć na silnym ogniu, aż mięso zmieni kolor - przełożyć do rondla. Na tą samą patelnię wlać odrobinę oliwy, na rozgrzaną dodać pokrojoną w słupki paprykę i pokrojony seler naciowy - chwilę zeszklić na gorącym tłuszczu, dołożyć usmażone mięso i i 2 minuty podduszać, następnie zalać przygotowanym wcześniej bulionem. Doprowadzić do wrzenia, doprawić solą i pieprzem do smaku, od razu podawać z ryżem ugotowanym na sypko.