Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Polędwiczki w ostrym sosie czekoladowym"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5669
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 954
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 248
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36628
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 113
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5669
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 954
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 248
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36628
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 113
Składniki
Polędwicę oczyść z błon, umyj, odsącz, posyp pieprzem i solą. Podsmaż na oliwie 2–3 minuty z każdej strony. Podlej winem i dodaj grzyby namoczone i pokrojone na kawałki. Poczekaj, aż wino odparuje i powstanie bardzo gęsty sos. Na koniec na mięso połóż łyżeczkę masła. Przygotuj sos: zmieszaj miód i wino. Dodaj pokrojoną cebulę, tymianek oraz imbir pokrojony w paski.
Gotuj 15–20 minut, aż płyn częściowo odparuje. Odcedź. Przelej do małego garnka. Dodaj czekoladę w kostkach. Energicznie mieszaj, aż czekolada się rozpuści, a sos zgęstnieje. Dopraw pieprzem. Mięso pokrój na kawałki i polej sosem. Podawaj np. z duszoną gruszką.Źródło: Show