Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Polędwiczki w ostrym sosie czekoladowym"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1464
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1187
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1317
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 962
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1464
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1187
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1317
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 962
Składniki
Polędwicę oczyść z błon, umyj, odsącz, posyp pieprzem i solą. Podsmaż na oliwie 2–3 minuty z każdej strony. Podlej winem i dodaj grzyby namoczone i pokrojone na kawałki. Poczekaj, aż wino odparuje i powstanie bardzo gęsty sos. Na koniec na mięso połóż łyżeczkę masła. Przygotuj sos: zmieszaj miód i wino. Dodaj pokrojoną cebulę, tymianek oraz imbir pokrojony w paski.
Gotuj 15–20 minut, aż płyn częściowo odparuje. Odcedź. Przelej do małego garnka. Dodaj czekoladę w kostkach. Energicznie mieszaj, aż czekolada się rozpuści, a sos zgęstnieje. Dopraw pieprzem. Mięso pokrój na kawałki i polej sosem. Podawaj np. z duszoną gruszką.Źródło: Show