Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Polędwiczki z fenkułem i cukinią"
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19317
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13069
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1718
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232179
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19317
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13069
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1718
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232179
Składniki
Polędwiczkę oprósz solą, pieprzem, papryką. Odłóż w chłodne miejsce na pół godziny. Cukinię pokrój w plastry, smaż na rozgrzanym oleju, aż się zrumieni. Fenkuł podziel na części.
Pomidory sparz wrzątkiem, zdejmij skórę, pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej masło, podsmaż słodką paprykę i bazylię, zeszklij cebulę, dodaj pomidory, sól i pieprz, duś 20 minut, przetrzyj przez sito.
Do naczynia żaroodpornego wlej przecier, układaj cukinie, mięso, fenkuł i kwiaty cukinii, na wierzchu układaj kawałki tymianku, koperku, przypraw pieprzem.
Piecz 50 minut w temperaturze 180°C. Pokrój przed podaniem.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień