Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Polędwiczki z fenkułem i cukinią"
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30957
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3655
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4854
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30957
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3655
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4854
Składniki
Polędwiczkę oprósz solą, pieprzem, papryką. Odłóż w chłodne miejsce na pół godziny. Cukinię pokrój w plastry, smaż na rozgrzanym oleju, aż się zrumieni. Fenkuł podziel na części.
Pomidory sparz wrzątkiem, zdejmij skórę, pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej masło, podsmaż słodką paprykę i bazylię, zeszklij cebulę, dodaj pomidory, sól i pieprz, duś 20 minut, przetrzyj przez sito.
Do naczynia żaroodpornego wlej przecier, układaj cukinie, mięso, fenkuł i kwiaty cukinii, na wierzchu układaj kawałki tymianku, koperku, przypraw pieprzem.
Piecz 50 minut w temperaturze 180°C. Pokrój przed podaniem.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień