Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne polędwiczki kebab-gyros z zielonym ryżem szpinakowym i u mnie fasolką szparagową choć można zastąpić ją każdymi ulubionymi warzywami. Jest naprawdę smacznie, szybko i zdrowo! Polecam!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13772
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1583
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15339
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6262
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13772
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1583
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15339
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6262
Składniki
Polędwiczki posypać przyprawą do gyrosa i odstawić. Na patelni roztopić masło po czym wrzucić szpinak chwilkę dusić po czym dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilkę podsmażać a następnie dodać sól, pieprz cukier i gałkę. Wszystko dokładnie wymieszać i następnie dodać serek topiony. Mieszać do momentu roztopienia serka. Dodać śmietankę, łyżkę musztardy oraz octu balsamicznego. Otrzymujemy tak jakby sos szpinakowy, który świetnie pasuje do makaronu czy spaghetti.
Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu po czym łączymy ze szpinakiem i dokładnie mieszamy. Polędwiczki smażymy na niewielkiej ilości oleju i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podajemy z zielonym ryżem oraz gotowaną fasolką szparagową. Smacznego!