Do góry

Dania główne Przepis na:

polędwiczki z kurczaka ze szpinakowym ryżem i fasolką szparagową

polędwiczki z kurczaka ze szpinakowym ryżem i fasolką szparagową

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 4

Dodano:

Odsłon: 139

pyszne polędwiczki kebab-gyros z zielonym ryżem szpinakowym i u mnie fasolką szparagową choć można zastąpić ją każdymi ulubionymi warzywami. Jest naprawdę smacznie, szybko i zdrowo! Polecam!

Składniki

  • polędwiczki z kurczaka ok 80 dag
  • szpinak 1 opakowanie (u mnie mrożony rozdrobniony)
  • ryż 2 torebki
  • serek topiony kremowy
  • czosnek 3 ząbki
  • przyprawa kebab-gyros
  • masło
  • Gałka muszkatołowa
  • śmietanka 30% 0.5 małego kubeczka
  • odrobina octu balsamicznego
  • musztarda 1 łyżka
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • fasolka szparagowa
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
polędwiczki z kurczaka ze szpinakowym ryżem i fasolką szparagową

Przygotowanie

  1. Polędwiczki posypać przyprawą do gyrosa i odstawić. Na patelni roztopić masło po czym wrzucić szpinak chwilkę dusić po czym dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilkę podsmażać a następnie dodać sól, pieprz cukier i gałkę. Wszystko dokładnie wymieszać i następnie dodać serek topiony. Mieszać do momentu roztopienia serka. Dodać śmietankę, łyżkę musztardy oraz octu balsamicznego. Otrzymujemy tak jakby sos szpinakowy, który świetnie pasuje do makaronu czy spaghetti.

  2. Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu po czym łączymy ze szpinakiem i dokładnie mieszamy. Polędwiczki smażymy na niewielkiej ilości oleju i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podajemy z zielonym ryżem oraz gotowaną fasolką szparagową.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń