Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Polędwiczki z marchewką"
Mięso pokrój w 3-centymetrowe plastry. Oprósz solą, pieprzem i papryką. Na 2 łyżkach oliwy zeszklij cebulę. Następnie wsyp kapustę i wymieszaj. Dodaj jabłko, wino i gotuj aż kapusta zmięknie. Dopraw solą oraz pieprzem.
Na patelni rozgrzej oliwę i obsmaż mięso. Kapustę przełóż do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu rozłóż polędwiczki. Naczynie przykryj i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 160°C. Piecz przez godzinę. Marchewki obierz i ugotuj al dente. Odcedź i osusz. Na patelni rozgrzej masło. Dodaj marchewki i chwilę podsmaż. Wlej miód. Mieszaj, aż marchewki w całości pokryją się glazurą. Dopraw solą oraz pieprzem.
Polędwiczki ułożone na kapuście podawaj z glazurowanymi marchewkami. Całość obsyp świeżo posiekaną natką pietruszki.Źródło: TV14
Przepis dnia
Pieczone, smaczne mięso, szybkie przygotowanie, a potem tylko czekać, aż się...
Odsłon: 48519
Aromatyczne i delikatne polędwiczki na niedzielny obiad.
Odsłon: 1815
Danie, które rozpływa się w ustach, tak przyrządzone jest idealne na sobotni...
Odsłon: 2651
Zdrowa, szybka w przygotowaniu kolacja lub śniadanie dla jednej osoby, w skła...
Odsłon: 32
Smaczne danie obiadowe, pokochasz te pieczone piersi kurczaka z żurawiną. Zdr...
Odsłon: 82
Zdrowa, szybka w przygotowaniu kolacja lub śniadanie dla jednej osoby, w skła...
Odsłon: 32
Smaczne danie obiadowe, pokochasz te pieczone piersi kurczaka z żurawiną. Zdr...
Odsłon: 82
Składniki
Mięso pokrój w 3-centymetrowe plastry. Oprósz solą, pieprzem i papryką. Na 2 łyżkach oliwy zeszklij cebulę. Następnie wsyp kapustę i wymieszaj. Dodaj jabłko, wino i gotuj aż kapusta zmięknie. Dopraw solą oraz pieprzem.
Na patelni rozgrzej oliwę i obsmaż mięso. Kapustę przełóż do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu rozłóż polędwiczki. Naczynie przykryj i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 160°C. Piecz przez godzinę. Marchewki obierz i ugotuj al dente. Odcedź i osusz. Na patelni rozgrzej masło. Dodaj marchewki i chwilę podsmaż. Wlej miód. Mieszaj, aż marchewki w całości pokryją się glazurą. Dopraw solą oraz pieprzem.
Polędwiczki ułożone na kapuście podawaj z glazurowanymi marchewkami. Całość obsyp świeżo posiekaną natką pietruszki.Źródło: TV14
Przepisy Dania główne
Dania główne
Marynowana pierś kurczaka z grilla
Dania główne
Kurczak z groszkiem i marchewką
Dania główne
Pieczony filet z żurawiną
Dania główne
Roladki ze śliwką w sosie serowym
Marynowana pierś kurczaka z grilla
Pyszna grillowana pierś z kurczaka, wcześniej zamarynowana w lekko czosnkowej...
Odsłon: 71
Kurczak z groszkiem i marchewką
Pyszne kawałki kurczaka w smacznym, aromatycznym sosie z dodatkiem groszku or...
Odsłon: 85