Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Polędwiczki z marchewką"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2241
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1344
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 506
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3514
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1152
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2241
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1344
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 506
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3514
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1152
Składniki
Mięso pokrój w 3-centymetrowe plastry. Oprósz solą, pieprzem i papryką. Na 2 łyżkach oliwy zeszklij cebulę. Następnie wsyp kapustę i wymieszaj. Dodaj jabłko, wino i gotuj aż kapusta zmięknie. Dopraw solą oraz pieprzem.
Na patelni rozgrzej oliwę i obsmaż mięso. Kapustę przełóż do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu rozłóż polędwiczki. Naczynie przykryj i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 160°C. Piecz przez godzinę. Marchewki obierz i ugotuj al dente. Odcedź i osusz. Na patelni rozgrzej masło. Dodaj marchewki i chwilę podsmaż. Wlej miód. Mieszaj, aż marchewki w całości pokryją się glazurą. Dopraw solą oraz pieprzem.
Polędwiczki ułożone na kapuście podawaj z glazurowanymi marchewkami. Całość obsyp świeżo posiekaną natką pietruszki.Źródło: TV14