Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Polędwiczki z marchewką"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 325
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 325
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Mięso pokrój w 3-centymetrowe plastry. Oprósz solą, pieprzem i papryką. Na 2 łyżkach oliwy zeszklij cebulę. Następnie wsyp kapustę i wymieszaj. Dodaj jabłko, wino i gotuj aż kapusta zmięknie. Dopraw solą oraz pieprzem.
Na patelni rozgrzej oliwę i obsmaż mięso. Kapustę przełóż do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu rozłóż polędwiczki. Naczynie przykryj i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 160°C. Piecz przez godzinę. Marchewki obierz i ugotuj al dente. Odcedź i osusz. Na patelni rozgrzej masło. Dodaj marchewki i chwilę podsmaż. Wlej miód. Mieszaj, aż marchewki w całości pokryją się glazurą. Dopraw solą oraz pieprzem.
Polędwiczki ułożone na kapuście podawaj z glazurowanymi marchewkami. Całość obsyp świeżo posiekaną natką pietruszki.Źródło: TV14