Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pomidorowa z tortellini"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 178
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 140
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 178
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 140
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Składniki
Cebulę obrać, posiekać, podsmażyć na oliwie, dodać osączoną z zalewy kukurydzę, poddusić ok. 5 minut.
Dodać pomidory z puszki wraz z zalewą, przecier, bulion, wymieszać, doprawić, gotować na małym ogniu ok. 15 min, dodać sok z limonki.
Tortelloni przygotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić, dodać do zupy. Podawać z kleksem śmietanki i posiekaną bazylią.
Tę zupę możesz zmiksować i przecedzić przez sito. Potem dodaj do niej ugotowane tortelloni i np. utarty ser żółty.
ok. 45 minutŹródło: Twoje Imperium