Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantastyczne na obiadokolację - niestety kaloryczne ale pyszne
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456815
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1227
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2097
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 505
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456815
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1227
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2097
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 505
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie tak aby był lekko twardawy.
W tym czasie kroimy pierś w niewielkie paseczki i smażymy. Jak wygotuje się woda lekko solimy i dodajemy pieczarki starte na tarce o średnich oczkach. Gdy woda z pieczarek się wygotuje dodajemy cebulę pokrojoną w kosteczkę i dodajemy 1 zmiażdżony ząbek czosnku, pół łyżeczki papryki słodkiej i 1/4 ostrej i odrobinę pieprzu. smażymy aż cebulka będzie szklista.
W oddzielnym garnuszku gotujemy 1/4 szklanki wody w serkiem topionym. Najlepiej mieszać trzepaczką (szybciej sos będzie miał płynną konsystencję). Wlewamy go na patelnię z mięsem. Dusimy 2-3 minuty.
Odcedzony makaron wrzucamy do podsmażonego mięska z warzywami i mieszamy. Dusimy 2-3 minutki. Zdejmujemy z ognia i dodajemy 2 łyżki startego sera żółtego. Mieszamy.
Porcje rozkładamy na talerze, posypujemy pozostałym serem żółtym i pokrojonym szczypiorkiem.
Danie jest pyszne, sycące - można użyć różnych przypraw. Czasem zamiast pieczarek używam grzybów leśnych.