Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smacznie szybko
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Składniki
1. cebule pokrojoną w kostkę podsmażam 2. dodaję czosnek krótko duszę 3. dodaję piersi kurczaka pokrojone w kostkę (wcześniej można je oprószyć przyprawą do kurczaka) 4. dusimy wszystko przez 5 min 5. dodaję pokrojoną paprykę i pieczarki 6. dusimy kolejne 5 min 7. następnie dodajemy bulion, papryki w proszku, koncentrat, sól, szczyptę cukru, pieprz 8. dusimy pod przykryciem 9. przygotuj sos do zagęszczenia potrawy jeśli taka potrzeba zachodzi 10. na patelni suchej podsmażam mąkę, gdy nabierze złotego koloru, dodaj dwie łyżeczki masła i mieszam 11. dodaję szklanki sosu z kurczaka, dobrze mieszam, powstałą miksturę dodaję do mięsa. 12. przed podaniem udekorować świeżą pietruszką 13. danie najlepiej smakuje z kaszą jęczmienną 14. Smacznego