Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Potrawka słomianego wdowca"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7744
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 255
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2821
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 562
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7744
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 255
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2821
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 562
Składniki
25 min • Porcja 160 kcal • Koszt porcji ok. 5 zł • Przepis na 1 porcję.
Marchwie szoruję szczoteczką pod bieżącą wodą, kroję je w plastry. Brokuła opłukuję i kroję na cząsteczki, cebulę obieram, siekam w kosteczkę.
Na patelni rozgrzewam masło, wrzucam posiekane warzywa, duszę ok. 6 min pod przykryciem. Po tym czasie dodaję pokrojone w cienkie plasterki parówki.
Jajka roztrzepuję w miseczce z solą i pieprzem. Zalewam nimi warzywa i smażę do ścięcia się jajek. Posypuję posiekaną natką, od razu podaję na patelni.
Genowefa Kamizela z ŁabędziowaŹródło: Kobieta i życie