Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Potrawka słomianego wdowca"
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2619
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 106205
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2055
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5934
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2619
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 106205
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2055
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5934
Składniki
25 min • Porcja 160 kcal • Koszt porcji ok. 5 zł • Przepis na 1 porcję.
Marchwie szoruję szczoteczką pod bieżącą wodą, kroję je w plastry. Brokuła opłukuję i kroję na cząsteczki, cebulę obieram, siekam w kosteczkę.
Na patelni rozgrzewam masło, wrzucam posiekane warzywa, duszę ok. 6 min pod przykryciem. Po tym czasie dodaję pokrojone w cienkie plasterki parówki.
Jajka roztrzepuję w miseczce z solą i pieprzem. Zalewam nimi warzywa i smażę do ścięcia się jajek. Posypuję posiekaną natką, od razu podaję na patelni.
Genowefa Kamizela z ŁabędziowaŹródło: Kobieta i życie