Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Potrawka słomianego wdowca"
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 574
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 965
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1949
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 574
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 965
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1949
Składniki
25 min • Porcja 160 kcal • Koszt porcji ok. 5 zł • Przepis na 1 porcję.
Marchwie szoruję szczoteczką pod bieżącą wodą, kroję je w plastry. Brokuła opłukuję i kroję na cząsteczki, cebulę obieram, siekam w kosteczkę.
Na patelni rozgrzewam masło, wrzucam posiekane warzywa, duszę ok. 6 min pod przykryciem. Po tym czasie dodaję pokrojone w cienkie plasterki parówki.
Jajka roztrzepuję w miseczce z solą i pieprzem. Zalewam nimi warzywa i smażę do ścięcia się jajek. Posypuję posiekaną natką, od razu podaję na patelni.
Genowefa Kamizela z ŁabędziowaŹródło: Kobieta i życie